Ferić:Poštujem mišljenje Šarić,ali argumenti odlučuju


Stanje u županijskom SDP-u tema je dana na istarskoj političkoj sceni, ali i više od toga. Činjenica da dio stranačkih dužnosnika potvrđuje da su se kršila sva pravila ponašanja u borbi za pozicije izaziva opravdani javni interes za rad druge stranke po broju vijećnika u Istri, te otvara niz pitanja. O unutarstranačkim odnosima i perspektivama istarskog SDP-a razgovarali smo s Danijelom Ferićem, potpredsjednikom Županijske organizacije SDP-a Istre i prvim čovjekom stranke u Puli.

- Kako iz Vaše perspektive izgleda stanje u SDP-u Istre?

- U punom su jeku pripreme za parlamentarne izbore i kao članu izbornog centra VIII. izborne jedinice prioritet su mi kvalitetne pripreme za predstojeću kampanju.

- Očito ste na suprotstavljenoj strani s predsjednicom SDP-a Istre Majom Šarić, koja Vas optužuje za nestatutarno ponašanje. U čemu je osnovno neslaganje?

- Predsjednica ima pravo na svoje mišljenje i to mišljenje valja respektirati. Ali, postoji i druga strana medalje. Ipak odlučuju argumenti, a ne dojam. Ne biram strane niti pokušavam otvorena pitanja svoditi na osobnu razinu. Legitimne zahtjeve organizacija nije potpisao samo Ferić, a o unutarstranačkim pitanjima raspravljam na stranačkim tijelima, a ne putem javnosti. To prepuštam drugima...

- Želite li zamijeniti Maju Šarić koja je na to mjesto neposredno izabrana na unutarstranačkim izborima?

- Sukladno Statutu svaki budući predsjednik ili predsjednica bit će neposredno izabran na unutarstranačkim izborima. Meni osobno je prioritet što kvalitetniji rad pulske organizacije, stoga sam i napustio Županijsku skupštinu kako bi se mogao maksimalno posvetiti pulskim temama. Nažalost, Grad Pula se vodi u krivom smjeru, donose se brojne štetne odluke za građane grada Pule i na nama, oporbi, je odgovornost da upozoravamo i predlažemo rješenja koja gradonačelnik Miletić na žalost uporno ignorira.

- Kako komentirate tvrdnje dijela članova, koje su potpisali u posebnim izjavama, da se u SDP-u Istre radi bez pravila i izvan statuta?

- Predsjednik sam SDP-a Pule i odgovoran sam za odluke koje se donose u mojoj organizaciji. Statutarna komisija, a ne pojedinci, ocjenjuje statutarnost akata i odluka SDP-a. Tako je bilo i u slučaju sazivanja Konvencije. Sukladno odluci Statutarne komisije, predsjednica Maja Šarić bila je dužna sazvati konvenciju, kako to nije učinila sazvali su je ovlašteni predlagatelji. (Dubravko GRAKALIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter