Ferić upozorio na neispunjena obećanja Miletića

Danijel Ferić (N. LAZAREVIĆ)
Danijel Ferić (N. LAZAREVIĆ)

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić na današnjoj je konferenciji za novinare, sazvane u povodu sinoćnje sjednice Gradskog vijeća Pule, podsjetio na, kako je kazao, neispunjena obećanja gradonačelnika Borisa Miletića iz predizbornog programa „Pula, ti i ja 2009.-2013.“, među kojima je u tom mandatu  trebala biti izgrađena Opća bolnica, uređena kupališta Stoja i Valkane, izgrađen gradski bazen te uređen Trg kralja Tomislava na Verudi. Među obećanim, a neispunjenim gradonačelnikovim projektima prema Ferićevim riječima su i nova parkirališta i parking kuće u širem centru (Marsovo polje, Dobricheva, žuta škola, Karolina…), a nisu ostvareni ni „prostorni preduvjeti za razvoj novih gospodarskih aktivnosti osnivanjem poduzetničkog inkubatora Sv. Polikarp „.

Ferić se zatim osvrnuo na, kako je kazao, „nedavni neuspjeli pokušaj njegovog diskreditiranja koji je bio usmjeren iz Miletićevog odsjeka za informiranje koji je pogrešno informirao Puljane nakon što je Ferić predložio da Grad sufinancira barem 50 posto troška roditeljima za kupnju udžbenika“. To se moglo, kako je predložio, učiniti usmjeravajući 1,83 milijuna kuna koliko su Grad i njegova trgovačka društva  potrošili za usluge PR agencija.

- Predlažem da Miletić donese odluku o usmjeravanju tog novca  u sufinanciranje udžbenika. To je važnije od glancanja nečijeg lika i djela. 

Odgovarajući na pitanja novinara, Ferić je kazao da teško može komentirati  navode njemačkog investitora Georga Lista, koji je Ivana Jakovčića optužio za reketarenje „jer je riječ o dva dijametralna navoda“. Stoga očekuje da DORH rasvijetli slučaj.

- Činjenica je  da je u okolici Motovuna bio i neuspjeli golf projekt u mandatu IDS-ova načelnika Vugrinca te da je Jakovčićev sin bio predsjednik golf kluba. To baca sumnju na transparentnost rada kolega iz IDS-a. No, neka institucije čim prije odrade svoj posao jer riječ je o ozbiljnim optužbama, rekao je prvi pulski SDP-ovac. Također je podsjetio da se pokreće postupak donošenja prostornog plana Ribarske kolibe na zahtjev ruskog investitora. Špekulira se da će se pogodovati ruskim  investitorima, vlasnicima Ribarske kolibe,  kada je u pitanju Bunarina, koja je u sastavu Ribarske kolibe, rekao je. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter