Ferić: Umjesto PR-a subvencionirati udžbenike

Danijel Ferić (D. MEMEDOVIĆ)
Danijel Ferić (D. MEMEDOVIĆ)

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo se na ignoriranje Grada Pule da kupi školske udžbenike pulskim učenicima. Ferić je naveo da u Puli ima 4.505 učenika, a prošle su godine pravo na jednokratnu pomoć za kupnju knjiga dobila 52, i to na temelju odluke o socijalnoj skrbi.

- U ovogodišnjem proračunu za takvu pomoć osigurano je svega 60 tisuća kuna. Grad Umag, koji ima značajno manji proračun od pulskog, za svojih 960 učenika izdvaja 600 tisuća kuna. Ako komplet udžbenika prosječno košta 900 kuna (od 600 za prvašiće do 1.200 kuna za više razrede), onda su Puli potrebna četiri milijuna kuna za financiranje kupnje knjiga svoj djeci, rekao je Ferić.

Predložio je stoga da Grad financira barem 50 posto troškova roditeljima, za što su potrebna dva milijuna kuna, a toliko je Grad do 2013. godine potrošio za jednu PR agenciju pa se ne može izvlačiti da ne raspolaže tim novcem, ustvrdio je.

Predsjednik pulskog SDP-a dotaknuo se i turističkih rezultata u predsezoni te nezaposlenosti. Istaknuo je i da bi najavljeno povećanje boravišne pristojbe trebalo uvesti postupno, u fazama, a prije toga pojasniti u što će se utrošiti prikupljena sredstva. Ferić je predložio i da Zračna luka Pula promijeni ime u Zračnu luku Istra da bi se još bolje brendirao destinacijski menadžment jer se aerodrom niti ne nalazi na području Pule, a da je Grad Pula suvlasnik Zračne luke sa svega osam posto, dok su ostali, većinski suvlasnici Republika Hrvatska s 55 posto te Istarska županija i Grad Poreč s po 15 posto.

Predložio je Ferić gradskoj upravi i nadogradnju aplikacije e-Pula s novim funkcionalnostima, odnosno dodavanje upisa u vrtić i osnovne škole, informacija o mjesnim odborima i nacionalnim manjinama te statusima o radovima na gradskim prometnicama. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter