Ferić: Tražit ću mišljenje Skupštine o sjedištu IŽ

Panorama Pazina (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)
Panorama Pazina (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)

Županijski vijećnik i predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić zatražit će da se na idućoj sjednici Županijske skupštine to predstavničko tijelo očituje o prijedlogu IDS-ovog saborskog zastupnika da se Pula proglasi sjedištem Istarske županije.

No, to je, tvrdi, prvotno trebao učiniti sam predlagatelj izmjena i dopuna Zakona o područjima županija, gradova i općina, zastupnik Valter Boljunčić.

- Nije mi jasno zašto se to nije dogodilo, tim više zato što je Vlada jasno dala do znanja da nema ništa protiv takvog prijedloga, a jedino što je Boljunčić trebao napraviti jest pribaviti i dostaviti mišljenje Skupštine. Od početka održavanja sjednica, u ovih pola godine, to nitko nikada nije predložio, veli Ferić.

Iako, veli, osobno smatra da bi Pula trebala biti sjedište, odluku treba prepustiti vijećnicima, koji imaju pravo reći što misle. Dodaje da velik broj vijećnika nije iz Pule pa je pitanje kako bi se u ovom slučaju opredijelili te da SDP sigurno neće utjecati na mišljenje svojih vijećnika.

- No, sada prozivati Vladu za nekakav obračun s IDS-om obično je politikanstvo. Boljunčić ili nije pročitao mišljenje Vlade ili ne poznaje propise, jer inače ne bi izjavljivao da on treba prikupljati mišljenje građana, kaže Ferić. Smatra da se ova tema svake godine ponovno izvlači, a posebno je aktualna pred izbore. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter