Ferić: Poticajnim mjerama protiv nezaposlenosti

Danijel Ferić (K. TADIJIĆ)
Danijel Ferić (K. TADIJIĆ)

- S ciljem borbe protiv nezaposlenosti predlažemo pokretanje poticajnih mjera kojima će se omogućiti nastavak i širenje proizvodnje kroz programe "Istarski poduzetnik" i "Istarski impuls", jedna je od stavki prijedloga za pripremu gradskog proračuna za sljedeću godinu koju je predstavio povjerenik pulskog SDP-a Danijel Ferić.

- Predlažemo da se u susjednim općinama i s gradom Vodnjanom dogovori osnivanje središnje poduzetničke zone za južnu Istru koja će omogućiti prijeko potrebno širenje gospodarstva, kaže Ferić, koji između ostalog traži podizanje socijalnog standarda građana, te savjetuje dogradnju doma Alfredo Štiglić i izgradnju novog doma za starije.

Gradski SDP zalaže se za gradnju nove osnovne škole u Šijani, te dječjeg vrtića na Sisplacu i Valdebeku. U sportu Ferić ističe da podržavaju izgradnju bazena na Pragrandeu, te veća izdvajanja za juniorski i amaterski sport, a podržavaju i komunalne projekte koji su u tijeku po gradu, te predlažu nove koji su bili dio njihove predizborne kampanje ovog proljeća. Nadalje, nužnim smatra sanaciju lukobrana, a posebnu pažnju usmjerava na uređenje infratrukture rubnih dijelova grada.

- U centru grada moramo utvrditi listu djelatnosti koje želimo štititi i dio prostora usmjeriti prema očuvanju starih obrta te novih galerija i djelatnosti jer će oni omogućiti da centar živi tijekom cijele godine, kazao je Ferić, koji bi ugostitelje "natjerao" da produže radno vrijeme van ljetne sezone.

Nadalje gradski SDP predlaže izgradnju garažne kuće na Marsovom polju te plutajuće na Rivi, kao i realizacija "Park and ride" sustava na rubnim dijelovima grada. Prioritetom smatra i obnovu Arene, te projekt Dolcevita i valorizaciju fortifikacijskih prstenova Pule kako bi dobili kandidaturu za UNESCO-vu listu zaštićenih spomenika kulture. (K. TADIJIĆ)

Dunišev angažman kao Alan Ford

Ferić se osvrnuo i na imenovanje IDS-ovca Rina Duniša privremenim ravnateljem Polivalentnog kulturnog centra. Primati plaću od 250 tisuća kuna godišnje kako bi se bavio organizacijom jazz festivala, kaže Ferić, podsjeća na strip Alan Ford, odnosno "Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena". Prema našim saznanjima, radi njegovog zapošljavanja išlo se toliko daleko da se promijenio statut kulturnog centra, prema kojem odsad ravnatelj više ne mora imati visoku stručnu spremu, što u najmanju ruku degradira struku, tvrdi Ferić koji će zatražiti od župana da se izjasni o ovakvom nakaradnom slučaju.


Podijeli: Facebook Twiter