Ferić: Nužno je riješiti problem hospicija

Danijel Ferić (D. MEMEDOVIĆ)
Danijel Ferić (D. MEMEDOVIĆ)

Govoreći na konferenciji za novinare o aktualnoj političkoj situaciji, predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić izdvojio je dvije dobre vijesti.

Jedna je odluka Vlade o davanju jamstva u korist Hrvatske banke za obnovu i razvoj za 300 milijuna kuna kreditnog zaduženja radi financiranja izgradnje nove opće bolnice u Puli.

Istaknuo je da je od gradnje zgrade rodilišta prošlo već 30 godina i da je ovo završni financijski korak za izgradnju nove zgrade. Dodao je da se trenutno razmatraju pristigle ponude za izvođače radova, ali da procjene govore da bi nova bolnica mogla biti gotova 2018. godine.

- S obzirom da su ponude niže od predviđenih 600 milijuna kuna, bit će tu prostora i za nabavku opreme. Ferić kaže da je master planom za zdravstvo predviđeno da pulska bolnica i dalje bude neovisna zdravstvena ustanova i da zadrži sve djelatnosti kao i dosad, no, potrebno je riješiti gorući problem palijativne skrbi, odnosno hospicija gdje će Županija morati podmetnuti leđa, smatra Ferić.

Druga dobra vijest je da je odlukom Vlade komunalnom društvu 6. maj iz Umaga, putem Fonda zaštitu okoliša, dano 13,7 milijuna za gradnju pretovarne stanice koju će morati imati svi gradovi kao dio županijskog centra za odlaganje otpada na Kaštijunu.

Ferić je osudio i uništavanje spomenika u Balama te se osvrnuo na probleme koje ima Glas Istre, trgovina i novine, te Novi list, ali i ustvrdio da se nada da će u zakonskom roku od 120 dana (plus dodatnih 60 dana) naći rješenje, barem za novine koje su pulski i istarski brend. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter