Ferić: Ne Muzilu kao turističkom resortu

Danijel Ferić, SDP (D. MEMEDOVIĆ)
Danijel Ferić, SDP (D. MEMEDOVIĆ)

- Pulski SDP podržava razvoj i uređenje Muzila, ali postupno i na održiv način s planiranjem u etapama. Ne podržavamo golf na 18 rupa koji će zauzeti 45 posto površine Muzila, kao ni golf kuću u sklopu utvrde Muzil, ali podržavamo da to bude prostor društvene namjene. Ne podržavamo da Muzil postane zatvoreni turistički resort, kao ni koncesiju na 99 godina ni 2.500 ležajeva predviđenih u prostornom planu. Pulski SDP na sjednici Gradskog vijeća neće glasati za takve izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada Pule, odnosno izmjenama i dopunama GUP-a, kazao je predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić na današnjoj konferenciji za novinare.

Dodao je da se nada da će gradonačelnik Miletić iskazati političku mudrost i uvažiti primjedbe građana i njihovih 4.000 potpisa koje je do tada inicijativa Volim Pulu – Za Muzil prikupila. Kada na Županijskoj skupštini bude rasprava o izmjenama prostornog plana, SDP će, veli Ferić, uputiti amandman da se s Muzila skine oznaka golf igrališta.

- Prečesto smo od odgovornih u gradu čuli da oni to jednostavno nisu mogli izbjeći jer je po prostornom planu višeg reda utvrđeno golf igralište na Muzilu. Nitko pritom ne spominje da je upravo na inicijativu IDS-a iz 2008. godine u prostorni plan županije upisano golf igralište na Muzilu, podsjetio je Ferić.

Pozdravio odluku gradonačelnika Miletića koji je poslušao građane u odluci da Riva bude dvosmjerna kao što je i bila. Postavlja i pitanje tko je odgovoran u Gradu za rješenje koje će iziskivati dodatne troškove koje će na kraju platiti građani, a odgovor nalazi u liku i djelu pročelnika Odjela za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata.

- Dvjesto dužnih metara rekonstruirane pulske zaobilaznice je zbog izgradnje rotora moralo biti uništeno, pa bih volio da nam nakon godinu dana što smo mu postavili to pitanje odgovori koliko je novaca građana Pule zbog njegovog planiranja bačeno u vjetar, upitao je Ferić.

Na kraju je Ferić uputio dvije čestitke: prva u šaljivom tonu kolegi Chiavolonu na imenovanje u još jednom nadzornom odboru IDS-a, a druga ozbiljna čestitka sretnog 1. maja svim svojim sugrađanima. (Boris VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter