Ferić na čelu državne uprave u Istri?

Danijel Ferić (B. PETROVIĆ)
Danijel Ferić (B. PETROVIĆ)

Dugogodišnji predstojnik Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, sada vršitelja dužnosti, Mladen Tomljanović uskoro bi mogao napustiti ovu funkciju. Naime, Ministarstvo uprave je na netom zaključenom natječaju za imenovanje osobe koja će obnašati tu funkciju zaprimila šest molbi, od kojih je, neslužbeno doznajemo, pet važećih a među njima je i Tomljanovićeva.

Među kandidatima je i aktualni pročelnik za financije Pule Danijel Ferić, inače član SDP-a. Nagađa se da Ferića na tom natječaju podupire gradski vijećnik i saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin.

- S obzirom na moj rad u gradskoj upravi smatrao sam shodnim da se javim i da svoje iskustvo implementiram u državnoj upravi, kazao nam je Ferić. Javio sam se na natječaj jer smatram da imam dovoljno iskustva u tom poslu, a zadovoljavam sve uvjete natječaja, kratko je prokomentirao.

I Mladen Tomljanović potvrdio nam je da se javio na natječaj.

- Svojim 25-godišnjim radom u državnoj upravi stekao sam mnogo iskustva u tom poslu. To je prevagnulo da se i na taj natječaj javim. Smatram da sam u svim tim godinama rada dokazao svoju profesionalnost i stručnost. Mislim da će to mjerodavna tijela uzimati u obzir prilikom odabira osobe koja će u iduće četiri godine predstavljati Vladu Republike Hrvatske u Istri, izjavio nam je Tomljanović. Istaknuo je i da od 1991. godine nije bio politički aktivan ni u kojoj stranci.

Međutim, IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin mogući odlazak Tomljanovića tumači kao smjenu kadrova bez konzultacija s koalicijskim partnerom.

- Mladena Tomljanovića poznajem jako dugo, skupa smo bili u ratu i u miru. Tomljanović je profesionalno odradio svoj posao kada su bile u pitanju kapitalne investicije poput Istarskog ipsilona. Unazad tjedan dana razgovarao sam s ministrom Arsenom Baukom kojem sam rekao da se u Istri u posljednje vrijeme kadrovira bez konzultacija s koalicijskim partnerom, što nije korektno. Bauk mi je na to odgovorio da se ne radi o revanšizmu te da su testovi i sigurnosne provjere u tijeku ne samo za Tomljanovića, već i za sve predstojnike koji su trenutačno "na ledu", istaknuo je Kajin. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter