Ferić kandidat za predsjednika pulskog SDP-a

Peđa Grbin i Danijel Ferić
Peđa Grbin i Danijel Ferić

Danijel Ferić, povjerenik pulskog SDP-a, najavio je unutarstranačke izbore u gradskoj organizaciji ove stranke koji su raspisani danas, a održat će se 20. listopada za predsjednika te 4. studenoga za predsjedništvo i gradski odbor, i to po principu jedan član jedan glas. Ferić je na današnjoj konferenciji za novinare najavio i svoju kandidaturu za predsjednika pulskog SDP-a.

Osvrnuo se pritom i na socijalnu politiku Grada rekavši da je proračun Pule u prvih šest mjeseci ove godine ostvario višak od 31 milijun kuna, prvenstveno zbog prodaje gradskog zemljišta i netrošenja namjenskih sredstava. U isto vrijeme u Puli i okolici, veli Ferić, sve više građana dobiva socijalnu pomoć, njih 826, što je deset posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a zabrinjava i to što sve više mladih također dobiva tu pomoć.

S obzirom na to da Grad Pula, prema njegovim riječima, nije ove godine pripremio nijedan program za poticanje pulskog gospodarstva, kao ni za poticanje zapošljavanja, on predlaže da se dio viška iz proračuna usmjeri u te namjene. S druge strane, s obzirom na kronični problem smještaja starijih i nemoćnih osoba, zbog čega u Domu "Alfredo Štiglić" u ovom trenutku mjesto dobivaju oni koji su zahtjeve predali daleke 2005. godine, a na listi čekanja su još 1.703 naša sugrađanina, Ferić je pozvao odgovorne u Gradu i Županiji da krenu u izgradnju novog doma za starije i nemoćne, kao i izgradnju centara dnevnog tipa.

Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a, aktualizirao je pitanje pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću koje mu je postavio kao gradski vijećnik, a zanimalo ga je koliko je metara nekadašnje pulske obilaznice uklonjeno zbog izgradnje kružnog toka u Šijani te koliko je to građane Pule stajalo novca. (V. KAPELOTO, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter