Ferić: Izbacit ću Martinčića iz SDP-a!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je sad već bivši predsjednik pulske podružnice SDP-a Denis Martinčić suspendiran na dvije godine, povjerenik te stranke za Pulu Danijel Ferić ima pune ruke posla oko rješavanja kadrovskog pitanja podružnice, izbora za imenovanje novog vodstva te unutarstranačke pripreme za nadolazeće lokalne izbore u svibnju iduće godine. Ferić je, podsjetimo, suspendirao Martinčića zbog nerada i navodnog duga od 37 tisuća kuna na stranačkom računu, te zbog toga što nije uspio naplatiti veći dio članarina.

Denis Martinčić je koalicijskim sporazumom između IDS-a i SDP-a bio imenovan za predsjednika gradskog vijeća Pule. Sada kad je "kažnjen" ostaje upitno hoće li, ili bolje rečeno, može li uopće obnašati tu funkciju.

- S obzirom na blizinu lokalnih izbora, kao i na skoro raspuštanje ovog saziva gradskog vijeća, SDP neće pokretati inicijativu u gradskom vijeću za promjenu predsjednika gradskog Vijeća. Međutim, s obzirom na izrečene neistinite i ničim potkrijepljene izjave Denisa Martinčića kojima se narušava ugled stranke i kojima se radi šteta svim članovima SDP-a Pule, pokrenuti ću postupak njegovog isključenja iz stranke, izjavio je Danijel Ferić.

Zanimalo nas je koji su daljnji koraci stranke u tom pravcu te koja je sudbina ostalih SDP-ovaca koji su trenutačno na rukovodećim pozicijama u gradu, kao primjerice dogradonačelnica Vera Radolović.

- Odlukom predsjedništva stranke nije raspuštena gradska organizacija već isključivo organi stranke, odnosno stranačka tijela i to predsjednik i gradski odbor. Zamjenica gradonačelnika Vera Radolović svojim veoma kvalitetnim radom ima moju maksimalnu podršku u obnašanju svoje dužnosti jer svojim iskustvom i znanjem doprinosi boljitku grada Pule, istaknuo je Ferić.

Denis Martinčić je izjavio da se ne boji isključenja iz stranke.

- Neka me isključe. Ne bojim se toga. Siguran sam da ću se u SDP vratiti kada Milanovića više u SDP-u neće biti, a tada neće biti niti Ferića. A to će se dogoditi vrlo brzo. Taj je čovjek u SDP ušao iz interesa što je i pokazao. Kad Milanović nestane, s političke scene će nestati i ljudi poput Ferića, komentirao je Martinčić. (Cristian Bruno GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter