Ferić i Biasol Brkljačić kandidati za mjesto dožupana

Cilj je ojačati gospodarstvo - Danijel Ferić, Evelina Biasiol Brkljačić i Damir Kajin
Cilj je ojačati gospodarstvo - Danijel Ferić, Evelina Biasiol Brkljačić i Damir Kajin

Pulski gradski povjerenik SDP-a Danijel Ferić i HSU-ova članica Županijske skupštine Evelina Biasol Brkljačić kandidati su za zamjenika župana na koalicijskoj listi SDP-HSLS-HSU-SDSS. Njih je danas u sjedištu županijskog SDP-a u Puli predstavio kandidat za župana Damir Kajin.

Ferić bi trebao biti zadužen za resor istarskog gospodarstva. Veći dio svog dosadašnjeg radnog vijeka proveo je u istarskoj Pošti, gdje je u nekoliko mandata bio direktor, nakon čega je određeno vrijeme bio direktor poduzetničkog centra u Zagrebačkoj banci, a potom pročelnik za financije i opću upravu u Gradu Puli. Od prošle godine predsjednik je Uprave Hrvatske lutrije.

- Naglasak u svom izbornom programu dali smo na gospodarstvo, koje između ostalog planiramo oporavljati putem projekata "Istarski poduzetnik", koji osigurava sto milijuna kuna pomoći gospodarstvu putem subvencionirane kamatne stope od četiri posto, zatim kroz program "Istarski impuls", koji nudi deset milijuna kuna bespovratne potpore u poduzetništvo, i još čitavog niza sličnih projekata. Cilj nam je transformacija neučinkovite županijske uprave, uvođenje e-poslovanja te riznice u kojoj želimo objediniti račune ustanova, proračunskih korisnika i same Županije, jer to je model koji sam uspio implementirati u Gradu Puli i koji se pokazao uspješnim, tvrdi Ferić.

Evelina Biasol Brkljačić, profesorica u pulskoj talijanskoj srednjoj školi, tvrdi da je nužno razviti gospodarstvo, ne bi li i ostale djelatnosti mogle napredovati.

- Institucije moramo podignuti na višu razinu te ojačati industriju jer mi smo regija koja želi svakoga učiniti zadovoljnim, da nitko ne bi ostao na marginama, naročito u zdravstvu, školstvu i društvenim djelatnostima, izjavila je Biasol Brkljačić. Dodala je da se od prošlog saziva Županijske skupštine intenzivno zalaže za palijativnu skrb, koja je uspješno zaživjela u Istri.

Kandidat za župana Damir Kajin istaknuo je da županija vapi za promjenama i politikom koja će, kako kaže, kriminal i nepotizam istjerati s ovih prostora.

- Istra nikad nije bila u goroj gospodarskoj i socijalnoj situaciji. Brojimo 12 tisuća nezaposlenih, od čega je osam tisuća mjesta izgubljeno od 2008. godine. Potrebne su nam investicije, sposobni ljudi te nova sinergija s Vladom, europskim fondovima i našim susjedima. Želimo manje odjela, manje angažiranih agencija, ali i veću otvorenost prema svima, neovisno o njihovim stranačkim bojama, rekao je Kajin. Dodao je da je zadovoljan što su institucije počele raditi svoj posao, bez izuzetaka. (K. TADIJIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter