Ferić: Glas za izmjene GUP-a glas je za smjenu

Danijel Ferić (D. MEMEDOVIĆ)
Danijel Ferić (D. MEMEDOVIĆ)

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo se na aktualnu temu vezano za prostorno uređenje poluotoka Muzil i pritom istaknuo da je njegovo prisustvo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Pule osujetio kvar na avionu kojim je trebao doći u Pulu. Na upit kako komentira nedolazak HDZ-ovih vijećnika na tu istu sjednicu, odgovorio je da želi vjerovati kako se doista radi o prehladi i virozi te da se nada da će Zrinko Kajfeš i Janko Žužić brzo ozdraviti.

- Nije zanemariv podatak da je Inicijativa Volim Pulu - Za Muzil prikupila 5.200 potpisa potpore za nešto u što vjeruju, za nešto za što su molili gradsku vlast i nas vijećnike. Pritom moram naglasiti da je lista IDS-a na zadnjim lokalnim izborima dobila 7.600 glasova, a te su glasove dobili isticanjem da su napravili sve što su i obećali. Pitam se zašto u kampanji nisu isticali i golf na Muzilu?! Odgovor je zato što su dovoljno pametni i mudri da to ne spominju i očito da silni novci Grada i gradskih poduzeća uplaćenih PR agenciji nisu bili uzaludno bačeni, rekao je Ferić.

Istaknuo je također da su i gradonačelnik i župan izbjegli tribinu o Muzilu upravo tijekom predizborne kampanje pa je ispalo kao da ta tema njima nije bitna iako je, kaže Ferić, sada vidljivo koliko su se grčevito borili za izmjene prostornih planova.

- Da su na toj tribini zastupali svoje stavove pitanje je koliko bi glasova Miletić dobio na izborima. Držali su se one "šutnja je zlato" i zato sada IDS-u treba priznati izborni legitimitet. No, ostaje gorčina da bitne teme za grad tada nisu isticane jer su znali da nije pametno dizati živce građanima pred izbore. Sada treba čekati iduće izbore da bi se nešto promijenilo, jer smatram da je glas za ovakve izmjene GUP-a glas za njihovu smjenu, rekao je Ferić i ustvrdio da su ga šokirali pojedinci iz koalicije, poput Stranke zelenih gdje se očito radi o jedinstvenom slučaju da zeleni podržavaju golf.

Osvrnuo se i na Strategiju razvoja Grada Pule usvojene lani u kojoj piše da će se na Muzilu graditi četiri hotela s 1.660 kreveta te se upitao kako je moguće da je u niti godinu dana ta brojka narasla za 50 posto. Kaže da odgovori na ta pitanja nisu dobiveni na Vijeću, već izgovori i isprike o nužnosti usklađenja s planovima višeg reda, ali će, kaže Ferić, od istarskog župana na Skupštini Istarske županije zatražiti odgovor na pitanje podržava li ovakve prostorne planove za Muzil, uvažava li mišljenje Puljana i hoće li iz županijskog plana za Muzil ukloniti oznaku golf igrališta.

- Ne bi voljeli da i župan, poput Miletića mora bježati od svojih sugrađana pod okriljem noći, bilo kroz vrata ili kroz prozor. No, moram reći da će Klub SDP-a u Županijskoj skupštini podržati predloženi rebalans proračuna jer su u njemu uvaženi neki naši prijedlozi da se daju veći poticaju istarskom gospodarstvu i da se dio novca usmjeri za nabavku CT-a za pulsku bolnicu. Ostaje nezadovoljstvo zbog svega 10 posto riješenih zahtjeva za legalizaciju objekata po čemu je Istra najlošija u Hrvatskoj, rekao je Ferić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter