Ferguson: Neredi nakon početka policijskog sata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U noći na nedjelju jedna je osoba teško ranjena iz vatrenog oružja u nejasnim okolnostima u Fergusonu, gdje je prije tjedan dana ubijen afroamerički tinejdžer, a privedeno je sedam osoba od 200 prosvjednika.

Policija je rekla da je ranjena osoba u kritičnom stanju nakon što je pogođena metkom nepoznatog napadača. Nakon noći u kojoj je uveden policijski sat i zabilježeni su incidenti, u nedjelju su se kao svakog dana posljednjeg tjedna stotine ljudi u Fergusonu, predgrađu St. Louisa, pripremale odati počast mladom afroameričkom tinejdžeru, kojeg je prošlog tjedna ustrijelio bijeli policajac.

Obitelj Michaela Browna (18) pozvala je na skup tijekom poslijepodneva u Fergusonu, gdje već tjedan dana traju sporadični incidenti kojima se traži pravda za Michaela Browna. Guverner američke savezne države Missouri Jay Nixon proglasio je izvanredno stanje i uveo policijski sat u tom mjestu.

Događaji u tom mjestu s crnačkom većinom, u kojem su u policiji i upravi zaposleni većinom bijelci, razbudili su posljednjih tjedan dana rasno motivirane nemire u Sjedinjenim Državama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter