Ferencak bi mogao u NO, ali je povukao kandidaturu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na novinarski upit o imenovanju te naknadnom povlacenju imenovanja HNS-ovca Srecka Ferencaka u Nadzorni odbor Janafa, Radimir Cacic je na konferenciji za novinare HNS-a rekao da ne postoje zakonske prepreke za Ferencakovo imenovanje, no da je povukao kandidaturu smatravši da bi mogla štetiti vladajucoj koaliciji.

Odgovarajuci na novinarsko pitanje što ce uciniti ne bude li presuda za prometnu nesrecu u Madarskoj u njegovu korist, a s obzirom na to da ce na stranackom saboru biti kandidat za predsjednika HNS-a, Cacic je odgovorio da sudski postupak traje i da još dva mjeseca nece biti donesena presuda.

Vlada, vladajuca koalicija i Hrvatska narodna stranka funkcioniraju odlicno i bez problema, istaknuo je na predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Ivan Vrdoljak uoci današnje sjednice tog stranackog tijela.

Izborni sabor stranke bit ce održan 17. ožujka, a Predsjedništvo HNS-a predložit ce da kandidat za predsjednika HNS-a bude Radimir Cacic, a za potpredsjednike Vesna Pusic i Ivan Vrdoljak.

Na novinarsko pitanje o mogucim nesuglasicama na Vladinim sjednicama predsjednik HNS-a te prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic rekao je da je Vlada u proteklih 50 dana pripremila proracun i radi na citavom nizu programa, projekata i strategija, te nizu drugih stvari koje traže koordinaciju, pa može doci i do nerazumijevanja.

- Njih je bilo i bit ce, no stav je HNS-a da ne možemo cekati najsporije vlakove i karike i moramo si dati prostor za djelovanje, rekao je Cacic.

HNS sada ima novu razinu odgovornosti i trudit ce se odgovoriti izazovima u interesu hrvatskih gradana zajedno s kljucnim partnerom SDP-om. "Držimo da postoje razlozi za optimizam, iako su izazovi veliki i bit ce potrebno puno napora jer je zemlja prilicno spaljena u velikom broju sektora", ocijenio je Cacic.

Na upit o neslaganju s ministricom zaštite okoliša i prirode Mirelom Holy oko osnivanja Agencije za energetiku, Cacic je podsjetio da je prijedlog povucen, predložen novi i usvojen jednoglasno, a, kazao je, dvojba je bila zadire li nadležnost nove agencije u nadležnost Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) i to je razriješeno.

Potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic s tim u vezi rekla je da su Vladine sjednice radne i da se zbog suceljavanja mišljenja ne treba uzrujavati te da je to redoviti posao, za razliku od sjednica HDZ-ove Vlade koje su, kako je ocijenila, bile "više paradne".

- Nece biti lako preokrenuti trendove koji su osam godina išli u krivom smjeru, no spremni smo, na tome cemo ustrajati i i ne bojimo se, istaknula je Pusic.


Podijeli: Facebook Twiter