Feral nam se nece ponoviti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalni sajamski program "Dorucak s autorom" u subotu je serviran s posebnim dodatkom "Doruckom iznenadenja", a na meniju Vojka Šiljka našao se novinar, pjesnik i satiricar Predrag Lucic. Voju Šiljka je izmedu ostalog zanimalo hocemo li ikada imati novine kao što je bio Feral Tribune.

- Feral nam se nece ponoviti u životima. Tada je medu nama bilo dobrog duha u velikim kolicinama. Iako neki misle da smo se na poslu opijali i napušavali, to nikako nije istina. Kada smo radili, radili smo ozbiljno, iako smo se na poslu dobro zezali. Naravno da smo se nakon posla zabavljali kao svi ljudi. Kada gledamo s distance mislim da racionalno Feral nije trebalo pokretati, kazao je Lucic.

Na pitanje hoce li nam se dogoditi novine koje možda nisu iste, ali su ipak poput Ferala, Lucic kaže da se tome nada jer je uvijek povoljno da se neka drugacija pamet izrazi i pocinje poštivati. Odgovarao je i na Šiljkova pitanja o Tudmanu, pjesništvu, Kerumu i Splitu.

- Tudman se za nas feralovce pojavio taman kada smo iz juniorske prelazili na seniorsku kategoriju, a mislim da smo od njega napravili apsolutni teatar. Moje su pjesme inace tužne i mucne, a ljudi se na njih ipak smiju jer ima dajem humornu notu da ne bi bile prepateticne. Za Keruma mislim da je prostak na kojeg se nije reagiralo na vrijeme, ali u dobrom je društvu: tu su još Bandic, Mamic i vesela ekipa. Split je dobro pitanje, a nadam se da me ne pitaš zašto se ne želim iseliti iz njega. Split za mene ima neku dragu ludost i raspadajucu ljepotu, zakljucio je Lucic.


Podijeli: Facebook Twiter