Fenerbahče izbačen iz Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turski nogometni velikan Fenerbahče na dvije godine je izbačen iz Europe zbog sudjelovanja u namještanju utakmica u sezoni 2011/2012. kako bi osigurao naslov turskog prvaka, objavio je Sportski arbitražni sud (CAS) U Laussani.

CAS je odbio žalbu turskog kluba na dvogodišnju suspenziju Uefe koja je Feneru dok je trajao postupak u Laussani dozvolila natjecanje u kvalifikacijama Lige prvaka. Istanbulski klub je ispao od Arsenala, no sada neće imati pravo nastupa niti u Europskoj ligi.

Također, odbijena je i žalba ukrajinskog Metalista iz Harkova umjesto kojeg je u ždrijeb uvršten PAOK. Grci su u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka ispali od Schalkea, pa će sezonu nastaviti u Europskoj ligi. Uefa još nije objavila tko će zauzeti mjesto Fenerbahčea u EL.

Arbitražni sud na svom dnevnom redu ima i žalbu Bešiktaša kojeg vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić. Uefa je Bešiktaš također suspendirala zbog namještanja, nakon čega se klub žalio CAS-u. O ovom slučaju sud će raspravljati 30. kolovoza. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter