Fener i Bešiktaš u ždrijebu, Hajduk bez statusa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sportski arbitražni sud u Laussani (CAS) suspendirao je kazne koja je Europska nogometna federacija (UEFA) izrekla Fenerbahčeau i Bešiktašu zbog namještanja utakmica, pa će se turski klubovi u petak naći u ždrijebu za treće pretkolo Lige prvaka i Europske lige.

Ova odluka ne znači da će Fener i Bešiktaš zaista i nastupiti ove sezone u Europi, jer će CAS konačnu presudu donijeti do konca kolovoza. Ukidanje suspenzije obradovalo je čelnike turskih klubova, ali i pogodilo splitski Hajduk koji je vraćanjem Bešiktaša u Europsku ligu, izgubio status nositelja u idućoj rundi natjecanja.

"Došlo je do pozitivnog razvoja događaja i ovu vijest moram podijeliti s našim navijačima. Fenerbahče će ove sezone ipak igrati u Ligi prvaka. CAS je uvažio našu žalbu i veliku zahvalnost dugujemo našim odvjetnicima," kazao je Fenerov predsjednik Aziz Yildirim za klupsku televiziju.

Podsjetimo, UEFA je suspendirala Fener na tri godine, a Bešiktaš na jednu godinu iz europskih kupova zbog sudjelovanja u namještanju utakmica. Oba kluba su uložila žalbu, no Žalbena komisija UEFA-e je 15. srpnja odbacila njihove tužbe, pa su klubovi zaštitu potražili na Arbitražnom sudu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter