Fendi lansirao šest novih modela baguettice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako bi proslavila povijest kreacije koja nosi titulu prve "it" torbice, modna kuca Fendi odlucila je ponovno lansirati šest izdanja ovog kultnog modnog dodatka.

Torbica koju je obožavala Carrie Bradshaw (a kasnije i sama Sarah Jessica Parker), Fendijev model Baguette, ove godine dobiva vlastitu knjigu!

Ovaj kultni model torbice osmislila je dizajnerica Silvia Venturini Fendi 1997. godine, a ime je dobio jer je predlagala da se nosi pod miškom, poput popularnog francuskog oblika kruha. Baguettica je uskoro postala najpoželjniji komad accessoirea, a liste cekanja bile su pune bez obzira na vrtoglavu cijenu.

Baguettica je doživjela više od tisucu izdanja, nosile su je najvece zvijezde - od Madonne do Julije Roberts, a gospoda Fendi odlucila je ponovo lansirati svojih 6 omiljenih modela kako bi obilježila 15 godina uspješne modne price.

"Sjedila sam u vrtu s djecom kad je moja najmlada kcer pocela brati tratincice i slagati ih na moje traperice", otkrila je kako je odabir pao na traper model sa cvijecem napravljenim od perlica.

Osoba koja je zaslužna za toliku popularnost Fendijeve torbice svakako je Sarah Jessica Parker, to jest Carrie Bradshaw.

"Fendi Baguette torba bila je poprilicno velika stvar i otvorila je vrata svemu ostalom. Utjecala je i na sam razvoj price, pogotovo na Carrienu naviku da više novca troši na modu no na stan", otkrila je Sarah Jessica. (Magazin.net.hr)


Podijeli: Facebook Twiter