Felker blokirao racun Albaneža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Igor Felker, bivši direktor Albaneža, kojeg je u ponedjeljak odlukom nacelnika Gorana Buica zamijenio Drago Brulc, blokirao je u srijedu financije tog komunalnog poduzeca. Na konferenciji za novinare koju su u srijedu održali koalicijski partneri iz redova IDS-a i SDP-a i nezavisne liste Emila Jukopile spomenute su mjere predostrožnosti koje je poduzeo bivši direktor s ciljem ocuvanja dobrog poslovanja Albaneža, a blokiranje racuna vjerojatno je jedna od njih. U telefonskom razgovoru Felker nam je potvrdio da je on naložio zatvaranje racuna.

"Osoba koja se predstavlja novoimenovanim direktorom (Brulc, op. a.) pocela je službeno nastupati prema partnerima i društvu pa sam kao osoba koja je odgovorna za poduzece, a nisam dobio nikakav dokument vezan uz otkaz, ukinuo ovlasti prava potpisa i isplate s racuna Albaneža. Sada se u banci treba pojaviti Brulc, izdati nove punomoci o pravu potpisivanja i nastaviti s poslovanjem tvrtke. Ako se to ne desi ili se na nivou skupštine ne definiraju odgovornosti, doci ce u pitanje poslovanje društva kao i izvršenje komunalnog programa. Pojavit ce se i problem isplate place ako se službenim dokumentima na vrijeme ne definira ustroj Albaneža", kaže Felker.

Dodaje da se radnici ne moraju bojati isplata placa za listopad koje ce na racune sjesti 5. studenog. Na pitanje je li zakonski ovlašten za blokadu racuna Felker odgovara da kao direktor on to jedino i može uciniti, dok od nacelnika Gorana Buica dobivamo odgovor da blokadu racuna ne želi komentirati bez konzultacija s odvjetnikom.

Na spomenutoj konferenciji za novinare pod nazivom "Diktatura nacelnika Buica" složni su u svojim izjavama o zatecenosti Buicevom odlukom bili predsjednik vijeca Darko Lorencin i Emil Jukopila. "Iznenadile su nas smjene u upravi i nadzornom odboru Albaneža za koje smo saznali preko novina, bez ikakve najave. Nacelnik Buic ponio se u maniri latinskoamerickih zemalja i proglasio se skupštinom komunalnog poduzeca. Taj pucisticki nacin vodi samo konfrontaciji i nelegalnosti", slažu se obojica.

Smjena je nelegalna, smatraju, jer nije registrirana na Trgovackom sudu, nije u skladu s opcinskim statutom, poslovnikom te Zakonom o trgovackim društvima. Najavili su da ce sazvati hitnu sjednicu Opcinskog vijeca te da se trenutno konzultiraju s pravnicima vezano uz legalnost odluke nacelnika o smjeni.


Podijeli: Facebook Twiter