Felipe Massa stabilno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brazilac Felipe Massa stabilno je poslije operacije lubanje kojoj je bio podvrgnut u subotu u budimpeštanskoj bolnici gdje je prebacen s kvalifikacija za VN Madarsku na kojima je doživio nesrecu. Massa se zabio u zaštitnu ogradu vozeci preko 200 km na sat nakon što ga je u glavu pogodila opruga s amortizera bolida Rubensa Barrichella.

- Nakon operacije on je na intenzivnoj njezi, a sada je stabilno i zadovoljni smo s njegovim stanjem, stoji u priopcenju koje je budimpeštanska vojna bolnica AEK odaslala u nedjelju ujutro.

Ferrari je u meduvremenu objavio da tijekom noci nije bilo nikakvih komplikacija.

- Znam da je Felipe budan, izjavio je glasnogovornik Ferrarija Luca Colajanni, u nedjelju ujutro prije nego što je Brazilac podvrgnut kompjuterskoj tomografiji, koja je pak dala ohrabrujuce rezultate, odnosno da nema ozljeda na mozgu, a nakon toga Massa je opet uspavan.

- U narednih 48 sati nastavit cemo s tim nacinom terapije s povremenim budenjima, dodao je Peter Bazso, direktor vojne bolnice u Budimpešti.

Gary Hratstein, doktor Medunarodne automobilisticke federacije, dodao je da ce biti potrebni "tjedni, ako ne i mjeseci da bi se moglo s preciznošcu utvrditi kada ce se Massa potpuno oporaviti".


Podijeli: Facebook Twiter