Fejsom do ljudskih srca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije mjesec dana, po uzoru na Facebook grupu "Puljani Humanitarci", osnovana je i sestrinska grupa pod nazivom "Rovinjci Humanitarci".

Po rijecima inicijatorice Christine Benussi, rovinjska grupa djeluje na principu originala - pružanju pomoci u hrani, odjeci i obuci gradanima i susjedima kojima je ta pomoc neophodna. Do danas je u rovinjski ogranak uclanjeno oko 200 clanova, a prošle je nedjelje organizirana i prva akcija kada je samohranoj majci s petero djece, Jasni Kasunic iz Kurjavici, dovezena jednokratna pomoc.

- Nakon clanka u Glasu Istre i sama sam, upravo kao i vecina ljudi, ostala zatecena teškom materijalnom situacijom i okrutnom životnom sudbinom u kojoj se našla gospoda Kasunic i njena djeca. S prijateljicom Denisom Kondic-Bašic preko Facebooka i u suradnji s "Puljanima Humanitarcima" pocela sam pozivati naše clanove da nam se pridruže i daju svoj doprinos u prikupljanju pomoci, veli Benussi, dodajuci da je i sama bila ugodno iznenadena plemenitošcu svojih sugradana.

- Zajednickim snagama pulskih i rovinjskih humanitaraca prikupljena su tri automobila krcata robom i hranom za obitelj Kasunic. Broj donatora bio je stvarno impozantan i svatko je poklonio od srca ono što je mogao. U prvom redu prikupljana je hrana, a našlo se tu i nešto odjece i obuce za djecu, školski pribor pa i pelene za najmladeg clana obitelji, veli Benussi.

Naše sugovornice Benussi i Kondic-Bašic kažu da im je takav odziv susjeda i prijatelja dao dobar vjetar u leda pa su sada u fazi iznalaženja prostora za rad (odnosno skladišta) u kojem bi se novopristigla roba mogla pohranjivati do sljedece donacije.

Pocetkom prosinca u prostoru Multimedijalnog centra organizirat ce i javno predstavljanje grupe "Rovinjci Humanitarci" ne bi li i na taj nacin s njenim radom upoznale, i uclanile, što veci broj gradana i buducih humanitaraca.


Podijeli: Facebook Twiter