Fehir: Stan u koji sam uselio bio je prazan 7 godina

Krunoslavu Fehiru iz MUP-a je savjetovano da ne izlazi sa svojom pričom u javnost
Krunoslavu Fehiru iz MUP-a je savjetovano da ne izlazi sa svojom pričom u javnost

Unatoč zabrani MUP-a, Krunoslav Fehir, policajac iz Poreča, progovorio je za medije i iznio svoje viđenje cijeloga događaja oko stana na adresi Mate Balota 2. Bio je vrlo nezadovoljan sustavom i dosadašnjim izjavama kolege iz sindikata policije Alena Janičića. Prije susreta s novinarima nazvao ga je načelnik Dragutin Cestar, a razlog tog poziva bio je, po Fehirovim riječima, da ga se navede da ne priča s medijima.

- Najviše me pogodilo što su kazali da sam iz tog stana iselio obitelj policajca s djecom. Taj je stan bio prazan sedam godina i nikoga nisam iselio. Policajac s obitelji iseljen je zbog nekog drugog, a ne mene. Nakon silnih izrečenih laži prisiljen sam razgovarati s medijima, a to sam očekivao i od MUP-a, čiji sam djelatnik. Naime, oni su se trebali izjasniti o cijelom slučaju jer dokumentacija postoji i sve je lako dokazivo. No, nisu reagirali. Nazvao me načelnik (Cestar, op. a.). Nije bilo nikakvih pritisaka ni prijetnji s njegove strane, rekao sam mu da ću istupiti bez policijske odore i izvan radnog vremena, što sam i učinio, rekao je Fehir.

U stan koji je preuzeo 9. veljače 2011. uselio je tek u svibnju te godine, jer je trebalo obaviti niz popravaka. Stan je na korištenje dobio temeljem rješenja MUP-a, jer boravi više od 50 kilometara od kuće te zbog osobne sigurnosti. Kada se pojavila mogućnost otkupa, prikupio je potrebnu dokumentaciju i predao je, no od svibnja ove godine nema nikakvih odgovora. Činjenicu da se obratio Tomislavu Karamarku ne skriva niti je smatra čudnom, budući da je on bio zadužen za njegov resor.

- Janičić obmanjuje javnost, neka mi kaže odakle mu ta cijena kvadrata od 600 eura. Meni nitko dosad nije ponudio stan za taj iznos. U Osijeku imam namještenu kuću od 240 četvornih metara i meni taj stan ne treba. Imam namjeru tražiti premještaj u Osijek, a prijavu ću putem odvjetnika poslati Europskoj komisiji i EU-u, neka vide kako se postupa s ljudima. U Osijeku me proganjala politika i stranka HDSSB, a tu me proganjaju unutar sustava u kojem radim, kaže Fehir.

Na pitanje žali li što je svjedočio u slučaju "Garaža" protiv Branimira Glavaša i kakva je situacija na poslu, odnosno ima li pritisaka i od kolega u postaji, kaže da je na poslu dobro.

- Kako je moguće da Branimir Glavaš dobije svu dokumentaciju od MUP-a u zatvoru u Mostaru? Naravno ne od običnog djelatnika, već od nekog više pozicioniranog. Nije mi žao što sam svjedočio, rekao sam istinu. Žao mi je svih žrtava i smatram da obitelji imaju pravo znati kako su njihovi najbliži skončali. (piše i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter