Federico Zurlo pobjednik 2. etape

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski biciklist Federico Zurlo pobjednik je druge etape 52. juniorske biciklisticke utrke Kroz Istru - Memorijala Edi Rajkovic, koja je u duljini od 90 kilometara u subotu vožena od Umaga do Labina.

Utrka je bila potpuno neizvjesna sve do uspona za Stari Labin na koji su zajednicki ušla trojica vozaca, ali je Talijan pokazao svoju snagu i u sjajnom finišu uspio slomiti otpor drugoplasiranog Toma Bohlija iz Švicarske te treceplasiranog Marcusa Hoelgaarda iz Norveške.

Ovom pobjedom Zurlo je preuzeo žutu majicu vodeceg u ukupnom poretku, s velikim izgledima da na kraju bude najuspješniji. Zurlo je etapu završio u vremenu 2:26.56 sati.

Prvi ozbiljniji bijeg zabilježen je nakon što je peloton prošao Karojbu, kad se sedam vozaca odvojilo, medu kojima su uz pobjednicki dvojac bila još i dva Rusa, jedan Danac, jedan Francuz i jedan Talijan. Zajendo su napredovali prema cilju do Potpicna kad se odvojila trojka Zurlo, Bohli i Rus Arslanov. Nakon uspona za Stari Labin Rus je izgubio snagu, što su iskoristili ostali iz pratece grupe i stigli ga, dok je dvojac Zurlo - Bohli u finišu odlucio o pobjedniku.

Pored žute majice vodeceg u ukupnom poretku, Zurlo je vlasnik i crvene majice najboljeg po bodovima. Francuz Lorenzo Manzin je najbolji na prolaznim ciljevima, Švicarac Bohli je najbolji u poretku brdskih ciljeva, dok je Danac Mads Pedersen najbolji mladi vozac.

Valja napomenuti da je najbolji hrvatski junior Josip Rumac, cetrnaestoplasirani u prvoj etapi, odustao zbog viroze. (Robi FONOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter