Fedde Le Grand i Zdravko Čolić na Adria Summer Festivalu

Zdravko Čolić dolazi u Medulin s cijelim orkestrom
Zdravko Čolić dolazi u Medulin s cijelim orkestrom

Svjetski poznati DJ Fedde Le Grand i regionalna pop zvijezda Zdravko Čolić udarna su izvođačka imena dvodnevnog Adria Summer Festivala koji će se 28. i 29. srpnja održati na platou kraj starog vjetromlina u Medulinu. Treće je to izdanje ovog festivala, započetog u ljeto 2015. nastupom Severine, a prošle godine Davida Moralesa, Dubioze Kolektiv i Hladnog piva.

Nova pozicija pozornice

Prve će festivalske večeri, u petak 28. srpnja, uz Fedde Le Granda, nastupiti regionalna i lokalna DJ imena, duo Vanillaz, Dejan Vallentin, Lovra, Addo & Poco Loco, Denis Goldin, dok će druge i završne večeri u subotu 29. srpnja, uz Čolića, koncert održati i Zabranjeno pušenje, uz prethodni nastup istarskog DJ-a Nikolu Z Kukurinia.

Predstavljajući ovaj, kako je rekao, glazbeni i zabavni vrhunac medulinskog ljeta, danas je načelnik Medulina Goran Buić kazao da sigurno neće izostati turistički efekti ovog festivala, dok organizatori Branko Percan i Sandro Želesko očekuju dolazak 15-ak tisuća ljudi na ovogodišnje izdanje. Prošlogodišnje dvodnevno izdanje privuklo je preko 11. 000 posjetitelja, a zbog prošlogodišnjih primjedbi zbog gužvi, ove će godine biti tehničkih preinaka, pa će se, uz ostalo, posve okrenuti pozornica.

Zdravko Čolić je, nakon 2002. i 2008., posljednji put nastupio u pulskoj Areni 2012. godine, a ovog ljeta dolazi u Medulin s cijelim orkestrom. Kako kažu organizatori, predstojeći medulinski koncert trajat će mu maratonska četiri sata, dok je načelnik Buić otkrio da je 80-ih slušao Čolićeve ploče.

Inozemna promocija

Fedde Le Grand ima puno fanova na ovim prostorima, nastupio je prošle godine na prvom izdanju MTV festivala u Poreču, prije tri godine na Umaginationu, uz nastupe u Splitu, na Braču, dubrovačkom Revelinu. Budući da Le Grand dolazi iz londonskog kolektiva Ministry of Sound, medulinski će se festival, s novim vizualnim identitetom, upravo posredstvom tog kolektiva promovirati na međunarodnoj sceni, prije svega u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji i Nizozemskoj, otkud se ovog ljeta očekuju brojni gosti koji će, vele organizatori, posjetiti Medulin samo zbog Adria Festivala.

Uz pristupačne cijene ulaznica, organizatori ove godine najavljuju i bogatiji dnevni i večernji festivalski program - turnir u piciginu, Hook & Cook street food, predstavljanje craft piva… (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter