Fed Cup: Hrvatska - Poljska 1:2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska Fed Cup reprezentacija je odigrala je izvrsno u susretu protiv favorizirane Poljske na turniru u izraelskog Eilatu, no nakon velike borbe u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II ipak će otići poljski sastav predvođen Agnieszkom i Urszulom Radwanskom.

Poljske tenisačice su pobijedile Hrvatsku s 2:1, a odlučujući bod Poljakinje su osvojile u dvoboju parova, u kojem su Agnieszka i Urszula Radwanska sa 6:2, 6:4 pobijedile Dariju Jurak i Anu Konjuh.

U prvom meču 15-godišnja Konjuh je ostvarila najveću pobjedu dosad, svladavši 37. igračicu svijeta, Urszulu Radwansku 2:6, 6:3, 7:6 (6). Konjuh je u trećem setu kod 6:5 servirala za meč, što nije realizirala, ali je u tie breaku ipak ostala mirna i realizirala drugu meč loptu.

Donnu Vekić je sa 6:3, 6:2 pobijedila četvrta tenisačica svijeta Agnieszka Radwanska, u meču kojem je 16-godišnja Osječanka krenula odlično - imala je "break" loptu za vodstvo 3:0. Poljakinja je nakon 2:3 nanizala šest gemova i tu se meč okrenuo na njezinu stranu.

U okršaju parova hrvatski dvojac je krenuo odlično, osvojivši prva dva gema, no potom je izgubio šest zaredom. U drugoj dionici opet su Jurak i Konjuh krenule izvrsno, potom izgubile prednost, a ključan trenutak bio je kad su kod rezultata 4:4 propustile tri "break" lopte.

Tako je u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II otišla Poljska, a Hrvatska će se u ovom rangu natjecati i 2014. godine.

HRVATSKA - POLJSKA 1:2:
Konjuh - U. Radwanska 2:6, 6:3, 7:6 (6),
Vekić - A. Radwanska 3:6, 2:6,
Jurak, Konjuh - A. Radwanska, U. Radwanska 2:6, 4:6.
 

U polufinalu Češka, Rusija, Slovačka i Italija

Ženske teniske reprezentacije Češke, Rusije, Italije i Slovačke izborile su plasman u polufinale Fed kupa.

Rusija se plasirala u polufinale pobjedom protiv Japana 3:2. Pobjedu Ruskinjama donijele su Jelena Vesnina i Ekaterina Makarova koje su u igri parova savladale Misaki Doi i Ayumi Moritu 6:2, 6:2. Ruskinje će u borbi za mjesto u finalu igrati protiv Slovačke koja je u Nišu slavila protiv Srbije 3:1.

Češka je pobijedila Australiju 4:0, a odlučujući treći bod Čehinjama je donijela Petra Kvitova pobjedom protiv Samanthe Stosur 2:6, 7:6 (3), 6:4. Trijumf Čehinja potvrdile su Andrea Hlavackova i Lucie Hradecka pobjedom u paru protiv Ashleigh Barty i Casey Dellacqua 6:0, 7:6 (1).

Čehinje će u polufinalu u travnju igrati Italije koja je porazila SAD 3:2. Odlučujući, treći bod Italiji su donijele Sara Errani i Roberta Vinci pobjedom u igri parova protiv Liezel Huber i Varvare Lepchenko 6:2, 6:2. (Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter