FBI istražuje pozadinu pucnjave u zračnoj luci u LA-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Agenti FBI-ja u subotu su istraživali pozadinu slučaja i potencijalni motiv naoružanog muškarca koji je na prepunom terminalu u međunarodnoj zračnoj luci u Los Angelesu (LAX) otvorio vatru, pri čemu je smrtno stradao nenaoružani savezni agent, a ranjeno šest osoba.

Vlasti su u petak izvijestile da je napadač 23-godišnji Paul Anthony Ciancia. U pucnjavi na terminalu br. 3 ranila ga je i uhitila policija. 

U petak navečer FBI-jevi agenti su uz nalog za pretres pretražili napadačev dom u Los Angelesu, rekla je glasnogovornica Laura Eimiller te dodala da je bio naoružan jurišnom puškom. Ciancia je američki državljanin, a prema prvim saznanjima, djelovao je sam.

Incident je izazvao kaos u zračnoj luci, koja je morala zaustaviti polijetanja zrakoplova i isprazniti terminal. Ulice oko aerodroma također su bile zatvorene.

- Naoružani muškarac je došao na terminal 3 zračne luke, izvadio jurišnu pušku iz torbe i otvorio vatru na terminalu te počeo pucati po putnicima, rekao je Patrick Gannon, šef policije u zračnoj luci LAX na jučerašnjoj konferenciji za novinare. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter