Fazor kapetana Kirka prodan za 231 tisuću dolara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fazor kapetana Kirka iz popularne TV serije iz šezdesetih godina "Zvjezdane staze" prodan je na aukciji održanoj u Los Angelesu za rekordnu 231 tisuću američkih dolara, objavila je aukcijska kuća Julien's Auctions.

Iz aukcijske kuće su procijenili da bi fazor, koji je na zahtjev producenta "Zvjezdanih staza" Genea Roddenberryja kreiran posebno za Williama Shatnera, koji je u mnogima omiljenoj seriji odigrao ulogu kapetana Jamesa Kirka, mogao dosegnuti cijenu od 50 tisuća dolara, no na opće iznenađenje postigao je četverostruko višu cijenu.

Na dvodnevnoj dražbi održanoj u Hollywoodu prodano je nekoliko stotina kostima, rekvizita i raznih predmeta iz brojnih filmova znanstvene fantastike. Ponuđeni su i predmeti iz starih holivudskih filmova. Narančasti plašt što ga je Claudette Colbert nosila u DeMilleovoj "Cleopatri" iz 1934. prodan je za 5.625 dolara, a visoke cijene postigli su i predmeti iz "Čarobnjaka iz Oza" s Judy Garland u glavnoj ulozi, snimljenog 1939.

Kostim što ga je Christopher Reeve nosio 1987. u filmu "Superman IV" postigao je cijenu od 25.000 dolara. Veliki interes postigli su i predmeti rano preminule holivudske zvijezde Marilyn Monroe i 50 godina nakon njezine smrti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter