Fažanu koči neizdavanje dozvola za gradnju

Igralište u Valbandonu i dalje bez dozvola (M. ANGELINI)
Igralište u Valbandonu i dalje bez dozvola (M. ANGELINI)

- Na potrebne dozvole za gradnju čekamo i po godinu i pol dana. Ne izdaju se kako treba, požalila se fažanska načelnica Ada Damjanac na aktualnom satu Općinskog vijeća. Otkrila je da je zbog toga za idući ponedjeljak zakazan sastanak predstavnika Općine sa Seadom Ibrahimovićem, voditeljem županijskog Odsjeka za prostorno uređenje i gradnju u Puli. Načelnica smatra da nedovoljno brzo izdavanje dozvola koči razvoj Fažane.

Na tu ju je reakciju ponukalo pitanje vijećnika Ivana Marčete (IDS), koji je još jednom tražio informaciju o tome što se događa s nogometnim igralištem u Valbandonu, je li konačno dobivena građevinska dozvola za već izgrađen teren. Damjanac mu je odgovorila da je dokumentacija predana županijskom odsjeku prije šest mjeseci, ali da još nemaju nikakve povratne informacije.

Ivan Geršić (IDS) kazao je da nije sva krivnja na županijskom odsjeku, već da je Općina ta koja u nekim slučajevima ne obavlja posao kako treba. Naveo je primjer boćališta za koje je Općina još 14. lipnja 2012. podnijela zahtjev za dobivanje potrebnih dozvola za gradnju te da je 5. rujna iste godine iz županijskog odsjeka dobila dopis da nisu ispunjeni svi uvjeti. Upitao je je li Općina tada dopunila dokumentaciju, na što mu je Damjanac kazala da nema kod sebe papire te da će mu odgovoriti pisanim putem.

Geršić je, međutim, nastavio svoje izlaganje, kazavši da je Odsjek 15. studenog 2012. odbio prijedlog Općine za izdavanje potrebnih dozvola jer nije dostavljena potpuna dokumentacija.

Na sjednici je jednoglasno usvojeno lanjsko izvršenje proračuna. Ukupni prihodi i primici iznosili su 30,7 milijuna kuna, odnosno 98 posto od plana, dok je višak iz prethodnih godina bio 16,7 milijuna. Rashodi i izdaci su s druge strane iznosili 35,4 milijuna kuna ili 85 posto plana.

U Općinsku se blagajnu najviše slilo novca od poreza, 9,5 milijuna kuna, što je bilo više od planiranog. Na rashodovnoj strani zanimljivo je spomenuti da je na plaće zaposlenika u Općini utrošeno manje od planiranog - u planu je bio trošak od 4,2, a isplaćeno je 3,5 milijuna kuna. Damjanac je zaključila da je Općina u 2013. dobro poslovala. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter