Fažanski tanac sedmi put

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fažanski tanac, susret folklornih grupa ucenika osnovnih škola uz prezentaciju djecje kulture Istre, održan je sedmi put u subotu na fažanskom Trgu sv. Kuzme i Damjana. Sudjelovalo je 17 folklornih skupina i tri etno grupe s oko 390 sudionika.

Nastupile su skupine Cvit iz Djecjeg vrtica Fažana, Rožice iz pulske Osnovne škole Vidikovac, pulski UKUD Neven, Amfora iz OŠ Fažana te KUD OŠ Stoja.

Folklorno društvo Pazin predstavljali su pazinska i tinjanska sekcija, nastupili su i raška OŠ Ivana Batelica, OŠ Vladimira Nazora iz Krnice, Društvo perojskih Crnogoraca "Peroj 1657", KUD Savicenta, višnjanska folklorna grupa Jože Šurana, Kumpanija Kosirici iz Tinjana te folklorne skupine pulske OŠ Centar, Mladice iz Žminja, OŠ Tar-Vabrige, kršanski KUD "Ivan Fonovic Zlatela" i Kostanji iz pulske OŠ Kaštanjer.

Usto, djeca iz etno skupine fažanskog Djecjeg vrtica Sunce s voditeljicom Ljiljanom Folo organizirala su sa svojim nonama i nonicima kreativne radionice izrade igracaka na starinski nacin.

Skupina ucenika iz OŠ Fažana, predvodena prof. Tatjanom Šipalo i Lilianom Vranjican, predstavila je djecji svijet 20. stoljeca na kreativnim radionicama pletenja vijenaca za glavu, izrade kišobrana od vune, zmajeva od krep papira te djecjih igara.


Podijeli: Facebook Twiter