Fažanski taksi ide na Prekršajni sud

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Smatrajuci da je prijevoz koji obavlja fažanski taksi nelegalan, Pulapromet i pulski Odbor taksista prijavili su ga inspekciji cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nad taksi prijevoznikom Mrak usluge iz Valbandona, koji ima licencu za taksi prijevoz na podrucju opcine Fažana, obavljena su dva inspekcijska nadzora, potvrdili su nam u tom ministarstvu. Nadzorima je, navode, utvrden prekršaj jer su putnici prevoženi iz Pule u Fažanu, za što ovaj taksi prijevoznik nema licencu (vec samo za podrucje fažanske opcine).

"Taksi prijevoznik je na podrucju Fažane uz stajališta autobusa javnog gradskog prijevoznika postavio svoje reklame na reklamne panoe u vlasništvu Opcine Fažana te na prometne znakove, a nakon upozorenja inspektora vlasnik tvrtke ih je uklonio sa znakova", navodi Jelena Bralic iz samostalnog odjela za odnose s javnošcu tog ministarstva.



"Protiv tvrtke Mrak usluge bit ce podnesen optužni prijedlog za prekršaje koji su utvrdeni, a Prekršajni sud u Puli ce izreci kaznenopravne sankcije nakon provedenog prekršajnog postupka. Za prekršaj su Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu za pravnu osobu predvidene novcane kazne od 10 tisuca do 50 tisuca kuna, a za odgovornu osobu u pravnoj osobi od pet do deset tisuca kuna", piše u dopisu.

Opcina Fažana nije nadležna za poduzimanje nikakvih mjera zbog obavljanja autotaksi prijevoza izvan svog podrucja te se u tom smjeru ne možemo ocitovati na nalaz inspekcije, kaže fažanska nacelnica Ada Damjanac. (Petra LUKEŽ)

VIŠE PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter