Fažanski sutoni: Glazbeni dijalog flaute i klavira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Već je tradicionalno svaki ponedjeljak ljeti u fažanskoj crkvi sv. Kuzme i Damjana rezerviran za klasične koncerte ciklusa Fažanski sutoni. Drugi ovosezonski koncert sinoć su u popunjenoj crkvi održale flautistica Anamarija Brhanić i pijanistica Vesna Ivanović Ocvirk.

Raznovrstan i zanimljiv program započeo je izvedbom Reineckove Undine – Sonate za klavir i flautu op.167, sa stavcima Allegro, Intermezzo; Allegro vivace, Andante Tranquillo i Finale; Allegro molto agtitato ed appassionato, quasi Presto. Natavile su sa Chopenovom Varijacijom na temu Rossinijeve La Cenerentole, a uslijedila je sjetna Faurova Sicilenne op. 78. Glazbenice su pokazale uvježbanu stabilnost i složnu muzikalnost, te su tako u Debussyevom Bilitisu za flautu i klavir odsvirale stavke raznolikih ugođaja, od Pastorale, Bezimenog groba, Pjesmu milostivoj noći, Plesačici sa zmijama, Za Egipćanku te  Zahvale jutarnjoj kiši. Raznolik su program zaključile sa živahnom Fantaisie Pastorale Hongroise op.26 Franza Dopplera, virtuoza i skladatelja za flautu, za koji ih je zadovoljna publika nagradila velikim pljeskom.

Vesna Ivanović Ocvirk diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, bavi se pedagoškim radom u pulskoj Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova i Odjelu za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile. Promotorica je mladih glazbenika i umjetnička voditeljica Istarske glazbene scene mladih.

Anamarija Brhanić diplomirala je u klasi Pierre-Yves Artauda pri Visokoj školi za glazbenu umjetnost u Lovranu. Bavi se pedagoškim radom u porečkoj glazbenoj školi i skladanjem, tako je prošli petak u pulskoj katedrali praizvedena njezina Elegija za trombon i orkestar. (Ana PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter