Fažanski SDP o financijskom planu za 2013.

S konferencije za novinare SDP-a Fažane (P. LUKEŽ)
S konferencije za novinare SDP-a Fažane (P. LUKEŽ)

Novo fažansko groblje, izrada dokumentacije za odvojak od autoceste kod Vodnjana za Fažanu do Marane, proširenje i uređenje Galižanske ceste, izmjena općinskog Prostornog plana, čak i izgradnja kružnog toka na Velom Vrhu na području Grada Pule, najznačajniji su fažanski projekti u sljedećoj godini, najavio je potpredsjednik fažanskog SDP-a i vijećnik Nikša Ristić na  konferenciji za novinare.

- Proračun koji je usvojen na sjednici Općinskog vijeća Fažane podržali su naši koalicijski partneri HSU i Nezavisna lista Mirka Novaka, a možemo ga okvalificirati ambicioznim, socijalno osjetljivim, razvojnim i održivim. Ambiciozan je jer iznosi 49 milijuna kuna i najveći je od postanka Općine, ali je realno ostvariv, rekao je. Opovrgnuo je i tvrdnje iz fažanskog IDS-a da proračun nije u skladu sa zakonom. IDS je, smatra, Ristić, trebao sudjelovati u izradi proračuna, a ne kao alibi za svoj nerad napadati SDP, njihove koalicijske partnere u vijeću te načelnicu.

Na pitanje slažu li se s prodajom zemljišta u Pineti koja je dio projekta Brijuni rivijere, Ristić je odgovorio da žele biti ravnopravni partneri u projektu, a ne da, kao što im se nudilo ranije, daju općinsko zemljište za nula kuna na dugoročno razdoblje. (P. L.)


Podijeli: Facebook Twiter