Fažanski Komunalac ceka direktora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako mandat direktorici fažanskog Komunalca na odredeno vrijeme Tamari Puja istjece u ponedjeljak, 28. veljace, novi javni natjecaj još nije raspisan. A kada ce, ne znamo. Po Pujinim rijecima, od nacelnice Ade Damjanac, koja je ujedno jedina clanica Skupštine Komunalca, nije dobila nikakvu službenu informaciju o raspisivanju natjecaja.

Puja je, podsjecamo, u rujnu imenovana vršiteljicom dužnosti direktorice, no tu je funkciju Trgovacki sud u Pazinu odbio upisati u sudski registar jer Zakonom o trgovackim društvima takav institut nije predviden, a buduci da prijava nije bila dopunjena i ispravljena, takvo je stanje ostalo do danas.

S obzirom na to da nam se Damjanac nije javljala na mobitel, a ni odgovorila na pismeni upit, nismo saznali kada ce natjecaj biti raspisan i kako ce se premostiti razdoblje izmedu isteka mandata privremene direktorice i izbora novog direktora buduci da je evidentno da on (ili ona) nece tako skoro biti izabran.

Potraga za direktorom pocela je još lani, kad je sredinom srpnja objavljen javni natjecaj za izbor direktora Komunalca. Tražena je osoba trebala imati sedmi stupanj strucne spreme i po zvanju biti diplomirani ekonomist, diplomirani inženjer arhitekture, gradevinarstva, strojarstva ili elektrotehnike uz poznavanje stranog jezika, rada na racunalima te iskustvo u organizaciji rada.

Na natjecaj se prijavilo sedam kandidata, a uvjetima su, osim direktorice Puje, udovoljili i Radovan Cvek, Luciano Paris i Igor Tomišic. Nacelnica Damjanac iliti Skupština Komunalca bez obrazloženja pak nije izabrala nikoga jer su svi - zadovoljili uvjete?!

Stoga je u rujnu privremeno, do završetka proracunske godine, direktoricom na odredeno vrijeme imenovana Puja. Buduci da procedura izbora novog direktora traje cak osam mjeseci, a novi direktor još nije na vidiku, pitanje je što se ceka i hoce li uvjeti biti prilagodeni nekom novom kandidatu.

Podsjetimo i da je, prema izvješcu Državnog ureda za reviziju, u kolovozu 2008. u Komunalcu ukinut Nadzorni odbor, cime je smanjen nadzor nad poslovanjem poduzeca, a Damjanac je na posljednjoj sjednici Opcinskog vijeca krajem sijecnja najavila da ce to tijelo biti formirano, no nije navela u kojem roku.


Podijeli: Facebook Twiter