Fažanski IDS prijavljuje načelnicu za sukob interesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Iako nisam pravnik po struci, smatram da je primanjem općinske naknade u vrijeme dok je primala saborsku plaću načelnica Ada Damjanac (SDP) prekršila Zakon o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru i Zakon o sprječavanju sukoba interesa. IDS Fažane prijavit će taj slučaj i zatražiti mišljenje saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa", rekao je Ivan Geršić, predsjednik fažanskog IDS-a na konferenciji za novinare.

Nezadovoljan je što je, kako je naveo, Damjanac obmanula stanovnike Fažane.

- Isticala je da će svojim ulaskom u Sabor pomoći Općini i financijski s objašnjenjem da će je koštati nula kuna, što nije istina jer ju je koštala više od deset tisuća kuna. Na posljednjoj sjednici smo od predsjednika Vijeća Damjana Milekića (SDP, op.a.) saznali da je i to bio jedan od razloga zbog kojeg više nije u sastavu kolegija načelnice, iako je u medijima isticao da je razlog njegovom izlasku odluka o držanju životinja. Je li to jedini razlog i ima li još sličnih poteza Ade Damjanac o kojima njeni stranački kolege šute, pita se Geršić.

Osvrnuo se i na jednoglasnu odluku vijećnika o uključivanju Fažane u LAG južne Istre. To je bio prijedlog IDS-a, no procedura do izglasavanja trajala je gotovo pet mjeseci, što je predugo, istaknuo je. Sljedeći njihov prijedlog je da Općinu u LAG-u predstavlja Anton Brenko, član fažanskog IDS-a. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter