Fažanski gušti i delicije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva ovogodišnja sezonska gastro manifestacija iz ciklusa "Fažanski gušti i delicije" održat ce se u nedjelju od 10 do 18 sati u Fažani. Tema su rakovi, ombolo i istarske kobasice uz ponudu istarskih proizvoda, a cilj je prezentacija fažanskih ugostitelja Puljanima i žiteljima Istre.

"Fažanski gušti i delicije" organizirat ce se u predsezoni i posezoni, tijekom proljeca i jeseni kad ce se održavati više manifestacija nego ranijih godina.

Na fažanskoj rivi ispred Turisticke zajednice od 10 do 18 sati bit ce otvoren izložbeno-prodajni sajam cvijeca i ostalog bilja. Djecji vrtic Sunce priredit ce izložbu likovnih radova, a od 12 do 16 kuhat ce fažanski ugostitelji te ce prodavati jela od rakova po popularnoj cijeni od 40 kuna po porciji i jela od ombola i istarskih kobasica po 20 kuna.

Na Trgu sv. Kuzme i Damjana gostima ce se nuditi salata i tjestenina s rakovima, fritaja s kobasicama te ombolo s kiselim kupusom, brodet s rakovima i palentom, ombolo i kobasice na šugo sa palentom, fuži, njoki i pljukanci s kobasicama i rukolom te maneštra od kukuruza s istarskim kobasicama.

Posjetitelji ce na trgu moci kušati i istarski pršut, sir, vino, maslinovo ulje, med, proizvode od smokava, rakije te istarske kolace. Razna jela od rakova, ombola i istarskih kobasica u svojim objektima ponudit ce i ugostiteljski objekti u Fažani i Valbandonu.

Svi koji žele upoznati tajne fažanske prošlosti i sadašnjosti mogu se pridružiti besplatnom organiziranom obilasku Fažane koji je na rasporedu u 14 sati.


Podijeli: Facebook Twiter