Fažanska špica: Šareno u rujanskoj atmosferi

Prugasta dugačka haljina odlično kombinirana s kričavo plavim naušnicama i torbicom
Prugasta dugačka haljina odlično kombinirana s kričavo plavim naušnicama i torbicom

Iako riva više nije krcata turistima kao usred sezone, ljeto u Fažani još je daleko od kraja. Mnogobrojni posjetitelji, u puno opuštenijoj rujanskoj atmosferi, popodneva na sunčanoj rivi provode šetajući se ili pak u kafiću uz kavu, a oni aktivniji u vožnji biciklom ili džogingu.

Šarene i jarke boje oskudnih topića i kratkih hlača i dalje dominiraju rivom. Isto se može reći za sandale, niske ili s visokim platformama, i to svih nijansi i oblika. Što se haljina tiče, također ne postoje pravila, jer nose se lepršave i dugačke do poda, ali i vrlo kratke i uske seksi haljinice, koje jedva da išta pokrivaju. Osim cvjetnog, uzorak koji se često može uočiti su prugice, bile one šarene ili pak mornarske, koje odišu ljetnim ugođajem, a odlično se uklapaju uz ribarski ugođaj fažanske rive.

Ležerna i topla poslijepodneva, osim na plaži, savršena su za šetnju s obitelji uz more. Modno osvješteniji roditelji pokazali su da se brinu o usklađenosti sa svojim mališanima, a neki su to vrlo ozbiljno shvatili pa su se svi obiteljski obukli u istu nijansu plave. Osim nezaobilaznih sunčanih naočala, od sunca su se mnogi zaštitili raznim pokrivalima za glavu poput šilterica, šešira ili pak kačketa, koji se jako dobro može kombinirati s ozbiljnijim i klasičnijim modnim izričajem. Starinski gradski bicikli, karirane košuljice, lepršave suknje i majice pastelnih boja ili pak kratke traperice visokog struka popularni su modni komadi među mlađim prolaznicama. Điga je, osim za šetnju, savršeno mjesto za popodnevno sunčanje, a to su nam pokazali mladi engleski turisti, koji su se okušali i u pecanju.

Vesela odjeća ispod koje vire kupaći kostimi, prozračne haljine, topići i kratke hlačice još neko će vrijeme, čini se, dominirati sunčanom fažanskom rivom, gdje atmosfera podsjeća na prve dane ljeta. (Ana ŠIMIĆ/Snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter