Fažanska fešta posvećena moru i srdelama

Škola soljenja srdela (Arhiva)
Škola soljenja srdela (Arhiva)

Na fažanskoj će se rivi večeras s početkom u 20 sati održati još jedna fešta. Pod nazivom "More na stolu" ova će biti posvećena moru i srdelama. Posjetitelji će moći uživati u ponudi brojnih jela od srdela u kombinacijama sa začinskim biljem i maslinovim uljem.

U suradnji s pulskom Školom za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu iz Pule pripremaju se tri različita menija u sklopu kojih će se moći primjerice probati srdela na savor, salata od srdela sa slancem i  rokulom, pohane srdele, far sa srdelama i brojna druga jela.

U suradnji s fažanskim ribarima održat će se tečajevi Ribarske akademije srdela i prikazati tradicijski alati i zanati - od pletenja i krpanja mreža, preko učenja veslanja pa sve do tečaja ješkanja.

Održat će se i prezentacija i prodaja istarskih gastro proizvoda; maslinovog ulja, pršuta, skute, meda, vina i rakija, u zabavnom programu sudjelovat će Erik Balija i klapa Kamik, Duo Emanon, a održat će se i kreativna radionica za djecu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter