Fažancima stipendije od iduceg tjedna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stipendije redovitim studentima Opcine Fažana bit ce isplacene do kraja iduceg tjedna, najavljuje nacelnica Ada Damjanac. Nakon provedenog natjecaja odredene su visine stipendija, a razlog što ih stari stipendisti još nisu dobili je što ce svima biti isplacene u isto vrijeme, do kraja veljace.

- Ni ranijih godina se brucošima nisu prije kraja veljace isplacivale stipendije. Do kraja iduceg tjedna svi ce dobiti stipendije sa zaostacima i nitko nece biti zakinut. Novost je da ce se zajedno isplatiti stipendije starim i novim stipendistima. Imamo oko 50 posto prijavljenih novih studenata pa smo htjeli da svi dobiju stipendiju, kaže Damjanac.

Stipendije u iznosima od 700 do tisucu kuna dobit ce ukupno 57 studenata, od kojih 30 starijih i 27 brucoša. Za njih je u ovogodišnjem proracunu osigurano 250 tisuca kuna te 50 tisuca kuna preostalih od lani. Svi, i oni koji su dosad dobivali opcinsku stipendiju, i brucoši, moraju potpisati ugovor s Opcinom koji ih obvezuje na redovito izvršavanje studentskih obaveza i nakon toga im se isplacuje stipendija sa svim zaostacima.


Podijeli: Facebook Twiter