Fažancima i Žminjcima nova prilika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da se u Fažani i Žminju ne mire s izbacivanjem u Županijsku ligu, iako su rezultatima izborili Trecu HNL - zapad, pokazuje njihova borba da se, prije svega, poštuje jednakost i da za sve klubove vrijede isti kriteriji kad je u pitanju osiguravanje uvjeta za igranje u saveznom rangu.

Fažanci su tako u prostorije Opcine Fažana pozvali predsjednika NSŽI-ja Milenka Vidulina i clana Izvršnog odbora HNS-a Korada Soldatica, koji su ih detaljno izvijestili što se dogadalo na sastanku u Rijeci, gdje se odlucivalo o clanovima Trece lige.

Na konstataciju da im još uvijek nije dostavljen zapisnik o inspekciji igrališta reagirao je Vidulin, nakon cega su Fažanci dobili zapisnike na uvid. Ostali su zaprepašteni nekorektnošcu i netocnim navodima. Upravo iz tog razloga zahtijevaju da komisija ponovo posjeti Fažanu da bi utvrdila da su odredeni navedeni nedostaci zapravo - netocni. Isto tako, traže da se, kao i ostalim klubovima od kojih su neki plasmanom iza Mladosti, odredi rok za uklanjanje nedostataka, a ne da ih se iskljuci kao klub koji nema uvjete za igranje u saveznom rangu.

Na kraju, kad i službeno dobiju odluku o nemogucnosti igranja u Trecoj HNL zbog uvjeta na igralištu, žalit ce se višim instancama, a uslijedit ce i krivicna prijava protiv odgovornih osoba koje su iznijele krive podatke koji su doveli u zabludu clanove komisije koji su odlucivali o nastupu Fažanaca u Trecoj HNL.

Žminjci su, pak, odmah krenuli prema Rusanovoj 13 u Zagrebu i u prostorijama HNS-a iznijeli svoje videnje dogadanja. Poput Fažanaca, i Žminjci navode nemogucnost uvida u zapisnik kako bi otklonili uocene nedostatke. Smatraju da su morali službeno dobiti zapisnik, kao i odredeni vremenski rok za uklanjanje nedostataka, nakon cega bi komisija ponovo trebala posjetila Žminj i utvrditi je li nešto promijenjeno. Ishitreni stav komisije da se vjerojatno ništa nije promijenilo može biti tocan, ali i pogrešan, a to mogu saznati samo ako ponovo posjete žminjsko igralište, što nisu ucinili.

Buduci da je zatraženo da Treca HNL - jug i Treca HNL - sjever umjesto po 16 clanova iznimno sljedece sezone broje po 18 clanova, takva se mogucnost namece i na "zapadu", pod uvjetom da IO HNS-a uzme u obzir dizanje glasa protiv komisije za pregled igrališta. (Boris VIDULIN)


Podijeli: Facebook Twiter