Fažanci svjetski plesni prvaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Društvo Naša djeca iz Fažane s ukupno cetiri osvojene medalje - tri zlatne i jednom srebrnom, najnagradivaniji je istarski predstavnik na ovogodišnjem svjetskom plesnom prvenstvu ESDU World Dance Masters održanom u dvorani Intersport centra u Zelenoj Laguni. Fažanci su prve nagrade osvojili u razlicitim dobnim kategorijama u disciplinama open/komercijalni i MTV plesovi te u disciplini mjuzikla.

Uspješni su bili i clanovi porecke udruge mladih Urbana subkulturna baza koji su u razlicitim dobnim kategorijama osvojili dvije prve nagrade u vokalnim izvedbama te jednu trecu u disciplini open/komercijalni/MTV plesovi. Pulske balerine iz Studija za klasicni balet i suvremeni ples Rondo okrunile su se srebrnom medaljom u disciplini klasicnog baleta, u kategoriji juniora.

Pulski plesni studio Stellium prvu nagradu i zlatnu medalju osvojio je u kategoriji suvremenih, modernih i lirskih plesova, dok su trecu nagradu i broncanu medalju u kategoriji djeca, disciplina hip-hop, osvojili plesaci Saltatrixa vodnjanskog Društva Naša djeca. Mladi vižinadski pjevac Ivan Bottezar okrunjen je trecom nagradom u disciplini vokalnih izvedbi s pjesmom "Perdere l'amore".

Petodnevno natjecanje uprilicilo je europsko plesno udruženje ESDU (European Dance Union) sa sjedištem u Klagenfurtu koje promice kulturu plesa i zdravog života, a okupilo je oko tri i pol tisuce natjecatelja iz 27 zemalja Europe, Afrike, Srednje i Južne Amerike te Azije.

Natjecatelji su clanovi 150 amaterskih i profesionalnih plesnih studija, a natjecali su se u jedanaest kategorija. Sudacku ekipu cinilo je osam plesnih profesionalaca iz citavog svijeta iza kojih je bogato iskustvo u plesnoj izobrazbi djece i mladih. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter