Fažanci najbolji u moru i na kopnu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekipa "Fažana 001" pobijedila je na Jadranskim igrama koje su se, usprkos kiši i vjetru, održale na fažanskoj rivi. Osvojenim prvim mjestom ova je ekipa dobila pravo sudjelovati na velikom Mastersu koji ce se u petak održati u trogirskoj kuli Kamerlengo. Nakon žestoke borbe na drugom je mjestu završila ekipa Štinjana, a na trecem ekipa Marikulana.



Subotnje vrijeme nije išlo u prilog natjecanju. Zbog jake kiše riva je bila skliska, no to nije sputalo natjecatelje da pokažu svoje vještine u igrama koje su dio povijesti gotovo svakog mjesta na Jadranu. Nekoliko se natjecatelja skliznulo i palo, no, srecom, nije bilo ozbiljnijih ozljeda.



Pred malim brojem najhrabrijih gledatelja i navijaca pod kišobranima šest je ekipa pokazalo svoju spretnost i brzinu. Clanovi ekipa prvo su imali zadatak što prije oko cunjeva provoziti svoje partnerice u karijoli, zatim su se morali utrkivati s jabukom u ustima bez pomaganja ruku te pokazati svoju spretnost u skakanju u vrecama.



Igre su se ubrzo preselile u more. Natjecatelji su trebali od mola nasuprot crkve Sv. Kuzme i Damjana na daskama za surfanje veslati do suprotnog mola po partnericu i odvesti je na pocetak. Sljedeci zadatak bio je namijenjen najboljim plivacima koji su se na istoj ruti natjecali u plivanju s plutacama.

Jadranske igre sljednice su nekad popularnih Jadranskih susreta.


Podijeli: Facebook Twiter