Fažanci formirali amforu za skupnu fotografiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fažanci su u ponedjeljak na poseban nacin obilježili dan svoje župe. Nakon mise, ispred crkve, na Trgu sv. Kuzme i Damjana, mještani svih generacija pozirali su za skupnu fotografiju našem fotoreporteru Manuelu Angeliniju, formirajuci amforu koja predstavlja fažanski grb.

Tako je Fažana okrunila proslavu dana svojih zaštitnika, svetaca Kuzme i Damjana, koja je pocela još u jutarnjim satima kad je na Titovoj rivi postavljena izložba dvjestotinjak fotografija koje prikazuju povijest fažanske župe od doba vladavine Italije u prošlom stoljecu do danas.

Nakon mise, u cast dvojici svetaca-lijecnika plesne skupine Društva Naša djeca iz Fažane otplesale su menuet s temom iz njihovog života. Svoju su poeziju recitirali fažanski pjesnici Milica Šabanovic i Blaž Piton te Rita Stokic Brgic iz Valbandona.

Vecer se nastavila u umjetnickom tonu kad je ispred Turisticke zajednice svecano otvorena info ploca Male ribarske akademije sardela, autorice Marine Jakulic, uz performans ucenika OŠ Fažana.

Nakon toga priredeno je zajednicko druženje uz glazbu skupine LP i kušanje delicija koje su za mnogobrojne posjetitelje, mještane i turiste, pripremili domaci ugostitelji. Organizatori su fažanski Župni ured i TZ.


Podijeli: Facebook Twiter