Fažanci dobili vatrogasno vozilo

Zadovoljni fažanski vatrogasci ispred svog novog vozila (A. KANCELAR)
Zadovoljni fažanski vatrogasci ispred svog novog vozila (A. KANCELAR)

Za DVD Općine Fažana danas je bio značajan dan - dobili su svoje prvo vatrogasno vozilo. Donirala im ga je Javna vatrogasna postrojba Pula, a ključeve vozila predsjedniku DVD-a Igoru Černacu uručio je zapovjednik JVP-a Klaudio Karlović.

- Želja nam je da se vozilo koristi što više u preventivne svrhe odnosno u obuci i ophodnjama, a manje u operativne, rekao je Karlović.

Društvo je osnovano prije dvije godine, broji 32 člana od čega pet operativaca te 20 članova mladeži od sedam do 16 godina. Prošle godine deset članova je poslano na polaganje ispita za vatrogasca, a u ovoj godini na ispit će otići još njih 17. Po planu zaštite i spašavanja, na području fažanske općine treba biti 20 vatrogasaca operativaca. Donirano vozilo je rabljeno, ali u potpunosti pripremljeno za izlazak na požare.

S obzirom da DVD nema svoje prostorije, Javna ustanova Nacionalni park Brijuni ustupila im je parkirno mjesto u svojoj garaži.

- Razmatramo lokacije za vatrogasni dom - jedna je nasuprot Bi Villagea, a druga u sklopu poduzetničke zone San Pellegrino. Lokacija DVD-a Brioni Fažana, koji je neaktivan, neadekvatna je i predmet sudskog spora jer taj DVD ne namjerava napustiti prostorije, a riječ je o općinskom vlasništvu, rekla je načelnica Fažane Ada Damjanac. Općina godišnje izdvaja 180 tisuća kuna za DVD, a još im treba pet interventnih odijela za vatrogasce te oprema za mladež. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter