Fažanci dobili prvi trgovački centar


Nakon 11 mjeseci od kupovine općinskog zemljišta na ulazu u mjesto i pet mjeseci od početka radova, danas su riječke Plodine u Fažani otvorile prvi supermarket na ovom području. Svečanom otvorenju u prijepodnevnim satima odazvali su se brojni mještani, mahom starije generacije da bi, nakon što su članica Uprave Đozi Heberling i fažanska načelnica Ada Damjanac puštanjem balona simbolično otvorile trgovački centar, nahrupili s košarama i kolicima.

- Neka nam ovaj mali trgovački centar dugo radi i neka mi, mještani, budemo što zadovoljniji jeftinijom i kvalitetnijom kupnjom, poručila je Damjanac. Ovim objektom ne samo da su mještani dobili mogućnost raznovrsnije i povoljnije opskrbe, nego trgovački lanac zasigurno računa i na više nego dobar promet u ljetnim mjesecima kada će se ovdje snabdijevati fažanski gosti, ali i turisti sa šireg područja koja gravitira Fažani, poput Peroja i Barbarige, pa moguće i oni s pulske strane koji žele izbjeći gužve u tamošnjim centrima.

Dolazak Plodina u Fažanu, rekli su predstavnici te tvrtke, investicija je vrijedna pet milijuna eura. Market će na oko 2.000 kvadrata uz prehrambene proizvode raspolagati i s 35 posto neprehrambene ponude, a njegova specifičnost je samoposlužna pekara u kojoj se proizvodi peku neprekidno. Kako nam je nedavno članica Uprave te tvrtke Mirjana Palada Kmetović navela, za ovaj je objekt zaposleno 38 osoba, a u dogledno vrijeme očekuju, s obzirom na povećanje potreba radi turističke sezone, da ta brojka naraste i do 60 djelatnika. S područja Fažane za sada imaju 20 zaposlenika, a 13 ih je s područja Pule. I jučer su iz Plodina najavili daljnje ulaganje u ovaj objekt te povećanje ukupne vrijednosti investicije.

Market se nalazi na zemljištu površine 8,5 tisuća uz kompleks bivše političke škole, a koje je Općina pred prošlo proljeće prodala po cijeni od 7,8 milijuna kuna. Za potrebe trgovačkog centra bilo je potrebno i rekonstruirati raskrižje na županijskoj cesti pa je općina jesenas, paralelno s gradnjom objekta, pokrenula izgradnju kružnog toka i pristupne ceste vrijednih oko dva milijuna kuna. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter