Fažana: Zimske radosti u kući i Parku snjegovića

(Z. STRAHINJA)
(Z. STRAHINJA)

U subotu, 13. se na Župnom trgu u Fažani otvara manifestacija Bijela čarolija, u organizaciji Turističke zajednice i brojnih institucija, udruga, pojedinaca i mještana, a koji će se odvijati svakog vikenda u mjesecu, od 13. do 28. prosinca. Okosnicu manifestacije predstavljaju Park snjegovića na rivi ispred Turističke zajednice, te Kuća snjegovića na Župnom trgu, u kojima će se održavati s niz radionica, nastupa, recitacija, koncerata…

Svakog vikenda, pa tako i ovu subotu, od 10 do 17 sati, bit će ispred TZ-a izloženi snjegovići s čestitkama mještanima i gostima Fažane za Božić i Novu godinu. Riječ je o snjegovićima zanimljivih imena, poput Zaljubljeni snjegović Dječjeg vrtića More iz Valbandona; Veseljka DV-a Sunce iz Fažane; snjegović Freezzz Osnovne škole Fažana; Pinkice DND-a Fažana, Rimske priče Zajednice Talijana; Veselog ribara obrta Riva; Svetog Nikole fažanske Župa Sv. Kuzme i Damjana, ili snjegovića Đina TZ-a.

Pričam ti priču

Otvorenje Kuće snjegovića na župnom trgu slijedi u 17 sati kada će nastupiti zborovi OŠ Fažana i Župe, a istovremeno će biti postavljene i Božićne jaslice u crkvici sv. Marije od Karmela. Potom slijede radionice izrade čestitaka i anđela. Druženje se nastavlja uz kolače, bombone, mandarine, čaj i kuhano vino.

U nedjelju, 14. se odvija program Priče i ukrasi po starinski, a radionice će voditi članice KUD-a Ulika iz Fažane. U 14 sati djeca i stariji moći će uživati u pričama, pjesmicama, zagonetkama i mozgalicama iz davnina, nakon čega slijedi radionica predmeta od papira, a balunom će se predstaviti Folklorna grupa OŠ Fažana. Radionice Pričam ti priču vodi Gordana Kajfeš, a od 15.15 sati slijedi radionice predmeta od slame, šišarki i tijesta. Na kraju programa, od 16 sati, odvija se Glazbena radionica sa snješkom pulske udruge Korona.

U subotu, 20. prosinca program počinje u 14 sati istom radionicom Korone, a sat kasnije slijedi radionica izrade snjegovića i magneta koju će voditi profesorice OŠ Fažana Vesna Tićak i Dubravka Petković. Nakon njih slijedi radionica Gordane Kajfeš čitanja bajki i crtanja likova, a na programu Bijeli recital od 16.45 nastupaju Paola Pužar na violini, Milan Grbić na sintisajzeru, dok će Božićne pjesme pjevati Župni dječji zbor i recitirati učenici OŠ Fažana.

Zvijezda repatica

U nedjelju, 21. prosinca slijedi program Pahuljice padajte lake i meke..., s radionicom izrade kuglica za bor i dječjim igrama koje će od 14 sati voditi članice Zajednice Talijana i umjetnica Korana Lukić Šuran. Od 15 sati je program Pričam ti priču, nakon kojeg nastupa Lorna Novak na sintisajzeru, da bi u 16 sati počela još jedno izdanje Glazbene radionice sa snješkom.

Zvijezda repatica naziv je programa koji se odvija u subotu, 27., s početkom u 14 sati, kada kreće radionica izrade zvijezdi i čestitaka od prirodnih materijala koju će voditi Sandra Troskot Ugrčić. Radionica Pričam ti priču starta u 15 sati, a Božićne pjesme izvodit će Ljiljana Radolović. Program završava glazbenom radionicom.

Posljednjeg dana Bijele čarolije u nedjelju, 28. prosinca, odvija se program pod nazivom Ljubav i prijateljstvo, na kojem će radionice voditi Slavica Lončarić, dječja pjesnikinja. U 14 sati je radionica Napravi svoju slikovnicu, sat kasnije Pričam ti priču, a potom slijedi radionica izrade ukrasa za bor od glinamola. Za kraj slijedi još jedna Glazbena radionica sa snješkom.

U organizaciji Bijele čarolije uz TZ sudjeluju fažanski DV Sunce i valbandonski DV More, OŠ Fažana, Župa, DND, Zajednica Talijana i KUD Ulika iz Fažane, pulska udruga Korona, obrt Riva i brojni mještani. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter