Fažana: Zemljište kod vile San Lorenzo na dražbi

Vila San Lorenzo (Z. STRAHINJA)
Vila San Lorenzo (Z. STRAHINJA)

Općina prodaje 11 tisuća kvadrata na području Vile San Lorenzo u Fažani po početnoj cijeni od 11 milijuna kuna. Riječ je o parceli unutar atraktivne, ali još nerealizirane turističke zone na jugu Fažane, uz staru austrijsku vilu uz more. Odluka o prodaji 1,1 hektara na tom području znanom i kao bivša politička škola donijelo je Općinsko vijeće još u srpnju.

Parcela je tek jedna od 19 nekretnina ponuđenih na prodaju. Među njima su i četiri parcele površine od 642 do 810 kvadrata na obližnjem, jednako atraktivnom području Fažana jug 2, na kojem je osigurana kompletna infrastruktura - kvadrat se tu cijeni od 350 do gotovo 400 eura po kvadratu!

Pažnju privlače i dvije parcele ukupne površine 4,5 tisuće kvadrata nedaleko od bivše političke škole, ali s istočne strane Fažanske ceste, u zoni ugostiteljsko-turističke namjene, vrijedne 4,5 milijuna kuna (za njih je cijena izražena u eurima). Većina zemljišta vrijedi 130 eura po kvadratu.

Zbrojimo li početne cijene svih ponuđenih nekretnina, Općina Fažana bi prodajom mogla zaraditi više od 31 milijuna kuna. Ogroman novac, ako se zna da joj proračun iznosi oko 48 milijuna kuna.

- Nema interesa za kupnju. Mi oglasimo, ali se nekretnine ne prodaju. Ove smo godine planirali prodati sve parcele na Fažani jug 2, a prodali smo samo dvije, kaže donačelnik Radomir Korać i podsjeća da je prije više godina uložena kompletna infrastruktura u to područje s 30-ak parcela na najatraktivnijem području Fažane, no još je neprodanih zemljišta. (Z. STRAHINJA)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter