Fažana zadržala autobusne linije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je Pulapromet namjeravao ukinuti neke autobusne linije za Fažanu, cini se da do toga ipak nece doci. Danas je, naime, postignut dogovor i Opcina je uplatila dio iznosa koji duguje za nabavku novih autobusa.

Na pitanje otkud novac, kad su se opcinari ranije pravdali time da je potrebno iznaci dodatna sredstva, nacelnica Ada Damjanac odgovara da je izvucen iz pricuve, no o kojem se tocno iznosu radi nije htjela reci. Ostatak duga Opcina ce uplatiti Pulaprometu nakon što podigne kredit. Naime, proracunom je za tu svrhu predvideno 279 tisuca kuna, no zbog manjka u kasi tog novca - nema. Javni natjecaj za kreditiranje bit ce raspisan krajem ovog ili pocetkom drugog tjedna.

Ukidanja nekih linija nije se spasila medulinska opcina pa od sutra do Medulina radnim danom nece voziti autobusi u 9 i 10.30 sati te subotom u 10.30, 14.10 i 17.25, a nedjeljom u 9, 13.30 i 17.25 sati. Sve te linije zaustavljat ce se u Ližnjanu i vracati u Pulu. Za Premanturu radnim danom nece voziti autobus u 9.30 sati, a vikendom nece uopce prometovati. Za Vinkuran je ukinuta linija u 9.15 sati.


Podijeli: Facebook Twiter