Fažana: Za socijalni program milijun kuna

Za svako novorođeno dijete po 1.500 kuna (M. MIJOŠEK)
Za svako novorođeno dijete po 1.500 kuna (M. MIJOŠEK)

Socijalni program Općine Fažana, donesen lani u studenom na općinskom vijeću, danas je na konferenciji za predstavila predsjednica fažanskog HSU-a Nataša Novak, zadužena za socijalna pitanja općine. Povod sadašnjem predstavljanju, prema njenim riječima, je velik broj upita korisnika o socijalnim pravima koja im pripadaju.

Istaknula je da socijalni program, za koji je u proračunu izdvojeno milijun kuna, obuhvaća sve dobne skupine. Za svako novorođeno dijete kojih je ove godine bilo 16, Općina daje po 1.500 kuna ako oba roditelja imaju prebivalište na području općine Fažana. Sufinancira se i boravak djece u jaslicama i vrtićima, a budući da je zgrada Dječjeg vrtića Sunce i formalno postala vlasništvo Općine, u planu je dogradnja objekta što će povećati broj djece koju ustanova može primiti.

Također, Općina financira nastavnika koji radi u produženom boravku fažanske škole u kojem boravi 18 učenika. Stipendije u iznosu od 500 do tisuću kuna pak prima 51 student. Na naše pitanje isplaćuju li se one redovito, Novak je odgovorila da su sve stipendije u potpunosti isplaćene za proteklu akademsku godinu, a uskoro će uslijediti novi natječaj. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter