Fažana: Vatrogasni dom opremljen za druženje mladeži


Uz brojne goste, počevši od načelnice Općine Fažana i predsjednika Općinskog vijeća Ade Damjanac i Timoteja Pejina te predstavnike i predsjednike brojnih vatrogasnih zajednica i DVD-a u subotu je održana izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Fažana. Predsjednik društva Igor Čermac izvijestio je da je društvo u protekloj godini ostvarilo više od planiranog, istaknuvši ulazak društva u Vatrogasni dom, što je bilo ključno za nastavak rada. Rekao je da društvo posjeduje dva navalna vozila koja su doduše stara, no ispravna i funkcionalna, iako iziskuju velike troškove.

- Društvo ima ukupno 78 članova. Protekle godine odazvali smo se na sve pozive ostalih DVD-a i sjednice skupština, sudjelovali smo u niz humanitarnih akcija i organizacija, u osiguranju javnih skupova i manifestacija, a odrađeno je i šest intervencija. Radilo se o tri požara u Fažani i tri u Vodnjanu, rekao je Čermac te dodao da je protekle godine odrađen ukupno 7.141 sat dobrovoljnog rada.

Rekao je da je šest njihovih članova završilo tečaj za vatrogasca, istaknuvši da društvo puno ulaže u obrazovanje. Istaknuto je opremanje sale za sastanke u Vatrogasnom domu za druženje mladeži DVD-a. Mladež će tako imati mjesto gdje će moći provoditi vrijeme, što smatraju posebnom vrijednošću. Mladež DVD-a ima 18 članova , a u prošloj godini okupili su se 103, upoznali se s vatrogasnim vozilima i opremom, sudjelovali su kampovima, dali svoj doprinos u humanitarnim akcijama i manifestacijama.

Tijekom skupštine predstavljena je i zastava DVD-a Fažana koju im je darovao i izradio župnik Ilija Jakovljević, a koja na sebi ima lik sv. Florijana kao zaštitnika vatrogasaca, uz poruku "Vjerujem u Boga, spašavajući bližnjeg svoga". (N. SOFTIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter