Fažana: U tučnjavi petero ozlijeđeno

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

U tučnjavi, koja se dogodila u ponedjeljak navečer pored mjesnog groblja u Fažani, ozlijeđeno je pet osoba, saznajemo iz Policijske uprave istarske. Prema informacijama policije, u ponedjeljak oko 20.40 sati, prema prethodnom dogovoru, do mjesnog groblja došla su dvojica 49-godišnjih Puljana, koji su se zbog ranije neriješenih problema fizički sukobili s 45-godišnjakom iz Fažane te 38-godišnjakom, 32-godišnjakinjom i 23-godišnjakinjom iz Pule.
 
Sukobljene strane izmijenile su više udaraca rukama, nogama i palicama, prilikom čega su sve osobe, osim 23-godišnjakinje, lakše ozlijeđene. Prilikom policijskog postupanja, 45-godišnjak iz Fažane vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike i zdravstvene djelatnike, a s protupravnim ponašanjem nije prestao ni nakon upućenih upozorenja i zapovijedi te je uhićen i nad njime su uporabljena sredstva prisile.
 
Protiv svih osoba koje su sudjelovale u sukobu podnosi se optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zaključuju u PU istarskoj. 
 
Prilikom našeg jučerašnjeg obilaska mjesta događaja, od stanara okolnih zgrada saznali smo da među sudionicima ima i otprije poznatih policiji po problematičnom ponašanju.
 
- Izašla sam iz kuće oko 9 i pol navečer i samo sam vidjela policajce s tri automobila pa ne znam što se događalo, a ne znam ni zašto su se ljudi potukli, rekla je jedna mještanka. Obližnji market, cvjećarnica i štandovi s voćem u to vrijeme su bili zatvoreni, pa trgovci koje smo pitali znaju li štogod o ovom incidentu, rekli su da ne znaju ništa jer nisu svjedočili događaju. (P. LUKEŽ)
 

Podijeli: Facebook Twiter